Tot tranen toe geroerde Fernandinho tekent tot eind 2024 bij nieuwe club

Reacties

Fernandinho is terug op het oude nest. De 37-jarige controleur is maandag officieel gepresenteerd bij Athletico Paranaense, de club waarvoor hij debuteerde in het voetbal. Hij kwam transfervrij over van Manchester City en heeft een contract tot het eind van 2024 ondertekend. Fernandinho heeft zichzelf voorgenomen om zijn loopbaan te beëindigen bij Paranaense en zo de cirkel rond te maken.

Tot tranen toe geroerde Fernandinho tekent tot eind 2024 bij nieuwe club
© Pro Shots

'Ik ben hier heel blij mee. We hadden meerdere aanbiedingen van clubs uit Brazilië en daarbuiten. Maar het meest logische besluit was voor mij om weer thuis te komen', verklaart Fernandinho tijdens zijn presentatie. Hij speelde tussen 2002 en 2005 al voor Paranaense en kwam vervolgens acht jaar uit voor Shakhtar Donetsk. De meeste wedstrijden speelde hij tussen 2013 en 2022 voor Manchester City: 383 stuks.

Dat Fernandinho veel heeft betekend voor Manchester City, blijkt ook uit de manier waarop de club hem uitzwaait. Maandag publiceerden The Citizens een trailer van een documentaire over zijn laatste seizoen in het Etihad Stadium. In de trailer is te zien dat Fernandinho tot tranen toe geroerd was in de kleedkamer.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Alle voetballers weten dat ze ooit moeten vertrekken bij hun club. Maar als het zover is, ben je toch verrast', zegt Fernandinho terwijl de beelden worden getoond waarop hij huilend te zien is. Ook zijn beelden te zien van een gesprek tussen Fernandinho en Pep Guardiola over de beslissing van Fernandinho om Manchester City achter zich te laten. 'Dankzij jou raakte ik weer verliefd op het voetbal', zegt de middenvelder tegen zijn trainer.

Volgens Braziliaanse media toonden Atlético Mineiro, Corinthians, Botafogo, Flamengo en Palmeiras ook interesse. Voorzitter Mario Celso Petraglia van Paranaense prijst zich dan ook gelukkig met de transfer, waarvoor het fundament al heel lang was gelegd. 'We hebben al die jaren contact gehouden, nadat hij vertrok naar Shakhtar Donetsk. We hebben zijn spectaculaire loopbaan op de voet gevolgd. Zonder andere spelers tekort te doen, is hij de grootste speler die we hebben voortgebracht. Kléberson is weliswaar wereldkampioen geworden, maar heeft niet de loopbaan van Fernandinho gehad.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.