El Ghazi naar Wembley door Egyptische treffer in extremis

Reacties

Aston Villa heeft zich geplaatst voor de finale van de strijd om de League Cup. Een doelpunt van Trezeguet diep in de extra speeltijd velde het vonnis over Leicester City.

El Ghazi naar Wembley door Egyptische treffer in extremis
© Pro Shots

Mede dankzij een fraaie assist van Anwar El Ghazi werd het drie weken geleden 1-1 tijdens de heenwedstrijd in het King Power Stadium. Een uitstekende uitgangspositie dus voor Aston Villa, dat de klus in eigen huis mocht proberen af te maken. En de start tijdens de return was uitstekend, want na twaalf minuten maakte Matt Targett de 1-0. De mee opgekomen linksback schoot na voorbereidend werk van Jack Grealish raak.

Eigenlijk kon Leicester City daar lang helemaal niets tegenin brengen. De bezoekers ontsnapten aan een 2-0 achterstand toen Mbwana Samatta op aangeven van Grealish een enorme mogelijkheid miste. De eerder deze transferperiode van RC Genk overgenomen spits miste voor open doel. En die misser leek Aston Villa duur komen te staan, want in de 72ste minuut kwam Leicester City op gelijke hoogte via Kelechi Iheanacho die bij de tweede paal een voorzet van Harvey Barnes binnenschoot.

De halve finale leek net als de heenwedstrijd in 1-1 te eindigen, waardoor een strafschoppenreeks in aantocht leek. Maar daar dachten twee invallers uit Egypte anders over. Op aangeven van Ahmed El Mohamady schoot Trezeguet de 2-1 binnen. Daardoor speelt Aston Villa op 1 maart voor het eerst sinds 2010 weer een League Cup-finale. Manchester City is hoogstwaarschijnlijk de tegenstander. Die club speelt woensdag thuis de return tegen Manchester United, dat de heenwedstrijd al met 1-3 verloor.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.