Leicester City komt goed weg na fraaie assist El Ghazi

Reacties

Dankzij een mooie assist van Anwar El Ghazi leek Aston Villa hard op weg naar de finale van het League Cup-toernooi, maar Leicester City trok de stand in de heenwedstrijd van de halve eindstrijd alsnog gelijk. Daar was wel een blunder van de balende bezoekers voor nodig.

Leicester City komt goed weg na fraaie assist El Ghazi
© Pro Shots
Leicester City
Leicester City
1 - 1
Aston Villa
Aston Villa

In de Premier League kan het verschil tussen beide clubs bijna niet groter zijn. Leicester staat tweede achter het ongenaakbare Liverpool, terwijl Villa slechts één puntje boven de degradatiestreep staat. De ploeg van El Ghazi (die in de basis begon) had woensdagavond dan ook een huzarenstukje nodig om zicht te houden op een plek in de League Cup-finale. Dat huzarenstukje kwam er deels, al had het nog mooier kunnen zijn dan de 1-1 die na negentig minuten op het scorebord stond.

Bij gebrek aan een echte spits dook El Ghazi af en toe op als valse nummer 9, en dat bezorgde Leicester meer dan eens problemen. De thuisploeg had weliswaar het meeste balbezit, maar na een halfuurtje sloeg juist Villa toe. El Ghazi legde een voorzet precies neer bij de mee opgekomen back Frédéric Guilbert, die van dichtbij de 0-1 binnenwerkte. Het had kort voor de pauze nog erger kunnen zijn voor The Foxes, maar een kopbal van Villa-verdediger Ezro Konsa spatte uiteen op de lat.

In de tweede helft had Leicester moeite met het creëren van kansen, maar het werd een kwartier voor tijd flink in het zadel geholpen door Villa. Konsa speelde Douglas Luiz in met een vrije, maar Hamza Choudhury veroverde de bal op het middenveld en zette Jamie Vardy aan het werk. De vedette bereikte vervolgens invaller Kelechi Iheanacho, die overtuigend de gelijkmaker binnenramde.

Verder kwam Leicester niet meer, waardoor Villa alsnog zeker niet kansloos is voor een verrassende plek in de finale. De winnaar van dit tweeluik neemt het in de finale van het League Cup-toernooi zeer waarschijnlijk op tegen Manchester City, dat woensdag op bezoek bij stadgenoot Manchester United met 1-3 won. De returns van beide confrontaties zijn op 28 en 29 januari.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.