'Chelsea denkt Kanté uit handen van Barcelona te kunnen houden'

Reacties

Het is nog lang geen uitgemaakte zaak dat N'Golo Kanté na dit seizoen transfervrij vertrekt bij Chelsea. Nieuwe gesprekken over de contractverlenging van de 31-jarige Fransman, die al in verband is gebracht met Barcelona, zijn goed verlopen.

'Chelsea denkt Kanté uit handen van Barcelona te kunnen houden'
© Pro Shots

Dat meldt The Athletic donderdagmiddag. Het doorgaans goed ingevoerde Engelse medium stelt dat Chelsea optimistisch gestemd is over een langer verblijf. In september leek het er nog op dat Kanté niet van plan was in te gaan op de aanbieding van The Blues. Vooral de duur van het nieuwe contract - twee jaar plus een optie voor een derde seizoen - was een breekpunt, maar nieuwe gesprekken hebben hun vruchten afgeworpen.

Het obstakel van de contractduur is nog niet volledig uit de weg geruimd, maar Chelsea is nu optimistisch over een langer verblijf van Kanté. De Londenaren hechten er volgens de berichtgeving grote waarde aan dat de controlerende middenvelder behouden blijft voor de club, omdat hij - mits fit - nog steeds een van de beste spelers ter wereld is op zijn positie. Dit seizoen kwam Kanté echter pas twee keer in actie door blessureleed.

Desondanks kwam er al de nodige interesse op gang voor de Franse wereldkampioen. Clubs mogen vanaf 1 januari met Kanté om tafel om te praten over een transfervrije overstap in de zomer, zolang Chelsea zijn contract niet heeft verlengd. Barcelona ziet volgens Spaanse media wel wat in zijn komst, terwijl ook Al-Nassr en Paris Saint-Germain al aan de Parijzenaar zijn gelinkt. Chelsea heeft echter goede hoop om die clubs af te troeven.

Fernández & Bellingham
Desondanks kijkt Chelsea op de transfermarkt al rond naar een concurrent annex opvolger van Kanté. De grote Portugese sportkranten meldden deze week al dat Benfica een bod van 130 miljoen euro had ontvangen van de Argentijnse WK-uitblinker Enzo Fernández. Volgens The Athletic is de interesse van Chelsea in de 21-jarige middenvelder inderdaad concreet. Dat geldt ook voor Jude Bellingham, het Engelse toptalent van Borussia Dortmund.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer N. Kanté
Meer over N. Kanté
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.