Naam Sangaré valt tijdens Barça-zoektocht naar 'Nieuwe Davids'

Reacties

Barcelona is volgens Mundo Deportivo een zoektocht gestart naar een middenvelder die dezelfde invloed op het team kan hebben als Edgar Davids had in het seizoen 2003/04. PSV'er Ibrahim Sangaré zou een van de kandidaten zijn om de 'Davids-rol' te gaan bekleden.

Naam Sangaré valt tijdens Barça-zoektocht naar 'Nieuwe Davids'
© Pro Shots

De Catalaanse krant meldt dat Barcelona zich na de verloren Clásico van zondag nadrukkelijk richting de transfermarkt begeeft en dat de focus voor de winterse transferwindow ligt op een nieuwe middenvelder. Na het vertrek van Miralem Pjanic en Nico González (verhuurd aan Valencia) heeft trainer Xavi Hernández niet veel opties voor de positie centraal op het middenveld.

In de versnelde zoektocht speelt ook het vermoedelijke aanstaande afscheid van Sergio Busquets mee. De 34-jarige aanvoerder heeft een aflopend contract in Barcelona en werd onlangs al nadrukkelijk gelinkt aan een overstap naar MLS-club Inter Miami. Routinier Busquets ligt in de Spaanse media steeds vaker onder vuur, zo ook na zijn optreden tegen Real Madrid.

Nieuwe Davids
Barcelona hoopt voor de nabije toekomst het middenveld te versterken met een 'type Davids'. De Pitbull werd in het seizoen 2003/04 voor een half jaar gehuurd van Juventus en ontpopte zich in de tweede helft van het seizoen tot gangmaker in het Barça van Frank Rijkaard. Met Davids bleef Barcelona vijftien duels op rij ongeslagen en de huidige assistent-bondscoach bij Oranje werd gezien als een reddingsboei voor Rijkaard. Voor de entree van Davids stond Barcelona zevende in La Liga en het seizoen werd afgesloten met een tweede plek achter kampioen Valencia.

Xavi, die in die periode bij Barcelona samen met Phillip Cocu en Davids een trio vormde, zou al één speler hoog op zijn 'Davids-lijstje' hebben staan: Martín Zubimendi van Real Sociedad. De 23-jarige Bask heeft echter net zijn contract in San Sebastian verlengd tot 2027, waardoor Barcelona diep in de buidel zou moeten tasten voor een transfer. Andere kandidaten spelen nu nog in de Premier League: Rúben Neves (Wolverhampton Wanderers), Youri Tielemans (Leicester City) en Jorginho (Chelsea). N'Golo Kanté zou ook in beeld zijn geweest, maar de controleur van Chelsea staat nu maanden geblesseerd aan de kant.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Sangaré
Volgens SPORT behoort Ibrahim Sangaré van PSV ook tot de kandidaten om Barcelona te versterken. De Catalanen zouden de Ivoriaan twee jaar geleden, voor zijn overstap van Toulouse naar PSV, al op de radar hebben gehad. Barça zal in het geval van Sangaré ook de portemonnee moeten trekken. De middenvelder tekende in augustus een nieuw contract in Eindhoven tot medio 2027. De international van Ivoorkust was in de slotdagen van de afgelopen transferperiode nog in beeld bij Chelsea, maar PSV wees The Blues de deur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.