'Vertrekwens Busquets biedt Frenkie de Jong verbeterd perspectief bij Barça'

Reacties

Sergio Busquets is volgens SPORT niet meer van plan om een nieuw contract te tekenen bij Barcelona. De aanvoerder van Barça heeft een aflopend contract in Camp Nou en overweegt de overstap te maken naar de Verenigde Staten. Het besluit van Busquets zou ook invloed hebben op de nabije toekomst van Frenkie de Jong.

'Vertrekwens Busquets biedt Frenkie de Jong verbeterd perspectief bij Barça'

De huidige verbintenis van Busquets (34) loopt nog door tot volgend jaar zomer en de middenvelder zou graag nog eens een nieuw avontuur willen aangaan. De 137-voudig international van Spanje debuteerde in 2008 in de hoofdmacht van Barcelona.

Inter Miami, de club van David Beckham, hoopt Busquets te verleiden tot een transfer naar de MLS. De Amerikaanse club was in de voorbereiding op het huidige seizoen een sparringpartner van Barça. Eind juli zouden in Fort Lauderdale rond de oefenzege van Barcelona (0-6) de eerste contacten gelegd zijn met de entourage van Busquets.

Frenkie de Jong
Volgens het Catalaanse dagblad wil Barcelona het aanstaande vertrek van Busquets na dit seizoen intern opvangen door Frenkie de Jong de rol van de clubicoon te laten overnemen. De Oranje-international is dit seizoen geen onbetwiste basiskracht bij trainer Xavi Hernández, maar de coach voorziet voor de nabije toekomst een belangrijke rol voor De Jong binnen Barça.

Ook Jordi Alba (33) zou op de uitweg zijn bij Barcelona. De linksback heeft nog een contract tot medio 2024 bij de Catalanen, maar heeft zijn basisplaats verloren aan de achttienjarige Alejandro Balde. Alba maakte in 2012 de overstap van Valencia en speelde sindsdien meer dan vierhonderd officiële duels in het shirt van Barcelona.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.