Barça-fans willen via rechter nader onderzoek afdwingen naar transfer Messi

Reacties

Een kleine groep Barcelona-supporters is naar het Europese Hof van Justitie gestapt vanwege de transfer van Lionel Messi naar Paris Saint-Germain. De fans stellen dat de overgang van Messi in augustus vorig jaar in strijd was met de Europese wetgeving.

Barça-fans willen via rechter nader onderzoek afdwingen naar transfer Messi
© Pro Shots

In Luxemburg was dinsdag een zitting bij het Europese Hof van Justitie, waarbij advocaten van de groep fans betoogden dat de transfer van Messi in strijd was met Europese wetten voor staatssteun. Ze riepen de Europese Commissie op om de overstap van Messi nader te onderzoeken.

De hoorzitting was een beroepsprocedure, nadat een eerder verzoek aan de Europese Commissie was afgewezen. De uitspraak wordt binnen twee maanden verwacht. De groep Barcelona-fans stelt dat de Franse voetbalautoriteiten geen goedkeuring hadden mogen geven aan de deal.

De supporters willen met de zaak ervoor zorgen dat clubs zich aan de Europese wet- en regelgeving gaan houden en niet alleen de Financial Fair Play-reglementen van de UEFA volgen. De supporters roepen de Europese Commissie ook op een procedure te starten tegen de Franse regering vanwege 'staatssteun aan PSG en andere Franse clubs'.

Messi tekende een contract voor drie seizoenen in Parijs en ontvangt over die periode naar verluidt zo'n 108 miljoen euro aan salaris. De UEFA stelde vorige maand vast dat PSG in de periode ronde de transfer van Messi de Financial Fair Play-regels heeft geschonden en eiste 65 miljoen euro van de Parijzenaars.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.