Neymar beslist Le Classique met dank aan Mbappé

Reacties

Neymar heeft voor Paris Saint-Germain het verschil gemaakt in de topper tegen Olympique Marseille. Marseille-goalie Pau López speelde groots in het Parc des Princes, maar het was niet genoeg tegen het Parijse sterrenensemble.

Neymar beslist Le Classique met dank aan Mbappé
© Pro Shots
PSG
PSG
1 - 0
Olympique Marseille
Olympique Marseille

PSG schoot uit de startblokken en nam in de eerste minuten het doel van Marseille onder vuur. López redde op pogingen van Lionel Messi en Achraf Hakimi. Het was voor de Spanjaard het begin van een uiterst drukke avond. In de 62ste minuut stond voor de 27-jarige doelman de teller al op zeven reddingen, zijn hoogste aantal in een competitiewedstrijd sinds zijn debuut in de Ligue 1 bijna anderhalf jaar geleden.

Eén keer was López op dat moment al geklopt. PSG was in de extra tijd van de eerste helft op voorsprong gekomen via Neymar. De aanval begon bij een balverovering van Marco Verratti op de helft van Marseille. PSG schakelde snel en Kylian Mbappé werd in het strafschopgebied gevonden. De 23-jarige Fransman had voor een schot met zijn linker kunnen kiezen of naar zijn rechter kunnen kappen, maar was niet zelfzuchtig. Na een pass van Mbappé zocht Neymar met zijn schot de verre hoek en scoorde hij via de binnenkant van de paal: 0-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Marseille-coach Igor Tudor probeerde twintig minuten voor het einde met een dubbele wissel een slotoffensief in te luiden, maar het ging na die ingreep snel mis voor Marseille. Samuel Gigot kreeg een minuut later rood voor een oliedomme actie waarbij hij zijn frustraties de vrije loop liet. De Franse verdediger voelde zich klaarblijkelijk geprovoceerd doordat Neymar de bal lang bij zich hield en kreeg rood voor zijn spijkerharde tackle.

PSG kwam met elf tegen tien niet meer in de problemen. Messi en Neymar werden in de slotfase gewisseld met het oog op de drukke weken die nog wachten voor het WK. De goal van Neymar, die het tweehonderdste competitiedoelpunt in zijn carrière maakte, was genoeg voor de zege.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2022/2023

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
38
27
4
7
89-40
+49
85
2
Lens
38
25
9
4
68-29
+39
84
3
Olympique Marseille
38
22
7
9
67-40
+27
73
4
Rennes
38
21
5
12
69-39
+30
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.