Club van Benzema, Fabinho en Kanté weigert te spelen in CL om standbeeld

Reacties

De wedstrijd tussen Sepahan en Al-Ittihad in de Aziatische Champions League is maandagavond om een wel heel bijzondere reden niet van start gegaan. De bezoekers uit Saoedi-Arabië weigerden in actie te komen, uit protest tegen een standbeeld dat in het stadion van het Iraanse Sepahan staat.

Club van Benzema, Fabinho en Kanté weigert te spelen in CL om standbeeld
© SSC
Sepahan
Sepahan
Awarded
Al Ittihad
Al Ittihad

De betrekkingen tussen Iran en Saoedi-Arabië staan al enkele jaren op scherp en dat was de reden dat clubs uit dit land elkaar niet zomaar konden treffen in de Aziatische variant van de Champions League. Voor het eerst sinds 2016 werd dit weer toegestaan, maar het ging maandagavond dus meteen mis.

Bron van de onrust is een buste die dicht bij het veld staat. Sepahan heeft inmiddels bevestigd dat de clubleiding van Al-Ittihad aanstoot nam aan het standbeeld van Qassem Soleimani, een Iraanse generaal die in 2020 om het leven kwam. Volgens Al-Ittihad ging het om een politieke boodschap die niet in het voetbal thuishoort.

De buste van de Iraanse generaal staat vlak bij het veld op de plek waar de spelers het veld betreden.
De buste van de Iraanse generaal staat vlak bij het veld op de plek waar de spelers het veld betreden.

Terwijl 60 duizend fans zich klaarmaakten voor de wedstrijd in de groepsfase van de Champions League, kwamen de spelers van Al-Ittihad niet uit de kleedkamer. Daarvoor hadden beide teams wel de opstellingen gepubliceerd, N'Golo Kanté en Fabinho zouden spelen voor de uitclub. Karim Benzema was er wegens een blessure niet bij.

Sepahan bevestigde dat Al-Ittihad niet ging spelen op de maandagavond en kondigde aan dat het een aanklacht gaat indienen bij de Aziatische bond (AFC). Daarbij gaf Sepahan aan dat inspecteurs van de AFC diverse keren in het stadion zijn geweest en groen licht gaven voor de wedstrijd. Het is vooralsnog niet bekend wat er verder met de niet gespeelde wedstrijd gaat gebeuren.

De AFC meldt in een verklaring dat de wedstrijd is 'afgelast vanwege onvoorziene omstandigheden'. 'De AFC heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. We zullen deze zaak doorverwijzen naar de relevante instanties.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.