Cercle Brugge moet meerdere erkennen in Anderlecht

Anderlecht heeft na twee speeldagen de maximale score en is voorlopig alleen koploper. SV Roeselare bleef ook ongeslagen.

Anderlecht-Cercle Brugge 3-2Cercle Brugge maakte via Anthony Portier en Thomas Buffel twee doelpunten tegen Anderlecht, maar verliet Brussel toch zonder punten. De gasten konden de onzorgvuldigheid van de thuisploeg onvoldoende bestraffen, waardoor het missen van kansen door onder anderen Tom De Sutter voor Anderlecht zonder gevolgen bleef.

De Brusselse doelpunten kwamen op naam van Matías Suárez en Mbark Boussoufa, terwijl Frederik Boi Anderlecht drie minuten voor rust met een eigen doelpunt aan een treffer hielp.

SV Zulte Waregem-Racing Genk 2-2Dankzij Daniël Tözser is RC Genk van de nul af. De Hongaarse aanvaller zorgde met twee treffers voor eerherstel voor de Limburgers, die vorige week nog onverwacht in het stof beten tegen Excelsior Moeskroen. Het gelijkspel voelde aan als een overwinning aangezien Genk de tweede helft met een man minder speelde. João Carlos kreeg op slag van rust zijn tweede gele kaart voor aanmerkingen op de leiding. Excelsior Moeskroen-SV Roeselare 0-0SV Roeselare blijft ongeslagen in de Belgische competitie. De ploeg van trainer Dennis van Wijk, die in zijn basiselftal onder meer een plaats had voor Collins John en Arturo ten Heuvel, hield Excelsior Moeskroen op 0-0. Bovendien mag Roeselare een nieuwe speler verwelkomen. Stepan Kucera komt op huurbasis over van Club Brugge.