Anderlecht dankzij Boussoufa voorbij Kortrijk

Anderlecht is het seizoen begonnen met een eenvoudige 2-0 overwinning op KV Kortrijk. Mbark Boussoufa zette de club uit Brussel al vroeg in de wedstrijd op voorsprong.

In de zevende minuut redde Glenn Verbauwhede goed op een inzet van Jonathan Legaer, maar in de rebound was het Boussoufa die Anderlecht aan de leiding bracht. Legaer kreeg na een klein half uur nog een goede kans op de tweede treffer, maar de middenvelder schoot op de lat.

Kort na rust miste Legaer opnieuw een grote mogelijkheid, maar Marcin Wasilewski bezorgde de bezoekers in de 68ste minuut dan toch de 2-0 voorsprong. Boussoufa vond met een vrije trap het hoofd van de verdediger die de bal achter Verbauwhede kopte.

Door de overwinning neemt Anderlecht meteen twee punten voorsprong op Standard Luik, dat vrijdag zijn openingsduel thuis met 2-2 afsloot tegen Sint-Truiden.