Cardiff moet ook resterende deel van transfersom Sala betalen

Reacties

Cardiff City moet ook het laatste deel van de transfersom voor Emiliano Sala overmaken aan FC Nantes. Het gaat om een bedrag van elf miljoen euro, waar nog een deel aan rente bijkomt. Dat heeft de FIFA besloten.

Cardiff moet ook resterende deel van transfersom Sala betalen
© Pro Shots

Sala zou in januari 2019 de overstap maken van FC Nantes naar Cardiff City, maar op weg naar zijn nieuwe club kwam de aanvaller om het leven bij een vliegtuigongeluk. Er ontstond een pijnlijk conflict tussen Nantes en Cardiff over wat er vervolgens zou gebeuren met de transfersom die de clubs hadden afgesproken. De deal was al afgerond; Cardiff zou zo'n zeventien miljoen euro betalen.

De FIFA oordeelde eerder dat Cardiff het eerste deel van de afkoopsom, een bij de transfer afgesproken bedrag van zes miljoen, zou moeten overmaken. Cardiff ging daar nog tegen in beroep bij het CAS, maar zonder succes. Toch maakte de club geen euro over, wat leidde tot een transferverbod van zowel de FIFA als de EFL.

Dat verbod werd pas opgeheven toen Cardiff begin dit jaar ongeveer acht miljoen euro overmaakte aan Nantes om aan zowel de achterstallige betaling als de toegevoegde rente te voldoen. Nu moet de club ook de rest van het transferbedrag betalen. Cardiff heeft overigens nog een rechtszaak lopen tegen Nantes waarin de club honderd miljoen euro van de Fransen eist. Nantes zou schuld hebben aan de dood van Sala en door het geleden 'inkomstenverlies' eist Cardiff het miljoenenbedrag.

Bekijk hier al onze video's
Meer Cardiff City
Meer over Cardiff City
Meer FC Nantes
Meer over FC Nantes
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.