Spektakel in FA Cup: keeper stopt twee penalty's in vier minuten

Het FA Cup-duel tussen Sheffield Wedneyday en Cardiff City kende zaterdagavond een spectaculaire openingsfase. Doelman Cameron Dawson stopte binnen vier minuten tijd twee penalty's van de bezoekers.

Sheffield Wednesday
4 - 0
Cardiff City

Sheffield Wednesday leidde op dat moment al met 1-0 door een doelpunt van Joshua Windass. De 29-jarige zoon van de Engelse oud-spits Dean Windass schoot al na twee minuten raak van buiten het strafschopgebied.

Cardiff City kreeg twee minuten later al een uitgelezen kans op de gelijkmaker, toen de bal op de stip ging. Middenvelder Ryan Wintle zag zijn inzet echter op knappe wijze worden gekeerd door Dawson, die de bal in twee instanties pakte.

Weer drie minuten later kreeg Cardiff een volgende penalty toegekend. Dit keer ging niet Wintle, maar Callum Robinson achter de bal staan. De Ierse aanvaller koos de andere hoek, maar bizar genoeg redde Dawson opnieuw.

Inmiddels leidt Sheffield Wednesday met 3-0. De Championship-laagvlieger vergrootte de marge vlak voor rust met twee goals in drie minuten. Eerst maakte Romaine Saywers een eigen doelpunt, daarna knalde Liam Palmer raak.