Recordaankoop Cardiff City zat in vermist vliegtuig

Reacties

Cardiff City-recordaankoop Emiliano Sala zat in het chartervliegtuig dat maandagavond boven Het Kanaal van de radar verdween. Dat hebben de Franse autoriteiten laten weten.

Recordaankoop Cardiff City zat in vermist vliegtuig

Blijf in dit liveblog op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.

Het vliegtuig was op weg van Nantes naar Cardiff en had twee passagiers aan boord. Ter hoogte van Alderney, een van de Kanaaleilanden voor de kust van Normandië, raakte de verkeersleiding het contact met de privéjet rond acht uur 's avonds kwijt. Er is een grootscheepse zoektocht opgestart, maar tot nu toe zonder resultaat.

Al gauw ging het gerucht dat Sala aan boord zat om zich bij zijn nieuwe club te melden. De BBC meldde dat er serieuze zorgen waren bij Cardiff City over de veiligheid van de Argentijnse spits, die maandagavond had moeten arriveren in Wales om vervolgens dinsdagochtend voor het eerst mee te trainen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Franse autoriteiten hebben inmiddels bevestigd dat Sala aan boord van het vermiste vliegtuig was. Vanuit de clubs is nog geen bevestiging gekomen. Cardiff-voorzitter Mehmet Dalman zei in een reactie 'erg bezorgd' te zijn over de veiligheid van Sala. 'We wachten op bevestiging, voordat we er meer over kunnen zeggen.'

Nantes-voorzitter Waldemar Kita zei in een reactie nog van niets te weten. 'Ik heb het nieuws net als jullie via journalisten vernomen. Ik wist niet eens dat hij in Nantes was. Ik hoop dat we hem weer vinden. Ik ben met mijn gedachten bij zijn familie en zijn vrienden. Ik hoop dat het nog niet voorbij is en dat hij nog ergens is.'

Transfer
Cardiff bereikte enkele dagen geleden een akkoord over de komst van Sala voor een bedrag van zeventien miljoen euro, een clubrecord. De 28-jarige aanvaller scoorde dit seizoen al twaalf keer in de Ligue 1 voor Nantes, dat hem in de zomer van 2015 nog voor slechts één miljoen euro overnam van Girondins Bordeaux.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.