Emegha vol vertrouwen naar Jong Oranje na hoofdrol bij zege Strasbourg

Emanuel Emegha was zaterdagavond goud waard voor SC Strasbourg in het uitduel met FC Nantes. De spits van Jong Oranje scoorde aan de vooravond van een nieuwe interlandperiode twee keer in Stade de la Beaujoire.

Nantes
Nantes
1 - 3
Strasbourg
Strasbourg

Strasbourg kon een overwinning in Nantes heel goed gebruiken in de strijd om lijfsbehoud in de Ligue 1. De ploeg van trainer Patrick Vieira kwam al na drie minuten op voorsprong in het westen van Frankrijk. Routinier Kevin Gameiro (36) opende de score voor Strasbourg. Voor Gameiro was het zijn honderdste goal in de Ligue 1.

Nantes, zestiende in de Franse competitie, kwam nog voor de pauze op gelijke hoogte door een goal van Eray Cömert, maar in de tweede helft deed voormalig Sparta Rotterdam-spits Emegha van zich spreken. Na een uur maakte hij de 1-2 voor Strasbourg en een kwartier later was hij ook verantwoordelijk voor de 1-3.

De teller bij Emegha staat nu op zeven doelpunten in de Ligue 1. Door de eerste overwinning van 2024 klimt Strasbourg naar de twaalfde plaats. Emegha meldt zich komende maandag bij Jong Oranje in Zeist. De formatie van trainer Michael Reiziger speelt donderdag een oefenduel met Noorwegen en volgende week maandag wacht de EK-kwalificatiewedstrijd tegen en in Moldavië.