FIFA doet uitspraak in veelbesproken conflict rond verongelukte Sala

Cardiff City FC moet zes miljoen euro betalen aan FC Nantes, voor de transfer van Emiliano Sala. Dat heeft de FIFA maandagmiddag bekendgemaakt. Beide clubs kunnen nog in beroep tegen die uitspraak.

FIFA doet uitspraak in veelbesproken conflict rond verongelukte Sala
© Pro Shots

In januari bereikten beiden clubs een akkoord over de transfer van de 28-jarige Argentijnse spits, die daarmee van de Ligue 1 naar de Premier League zou verhuizen. Het vliegtuigje waarin Sala zat, verongelukte echter boven Het Kanaal: zowel de voetballer als de piloot kwam daarbij om het leven. Sindsdien waren beide clubs met elkaar in conflict over de transfersom van zeventien miljoen euro. Cardiff weigerde namelijk die som te betalen.

Die slepende discussie heeft nu een voorlopig einde gekregen. De FIFA heeft namelijk bepaald dat Cardiff zes miljoen moet overmaken. Bij de transfer spraken de clubs af dat Cardiff de zeventien miljoen in termijnen mocht betalen, die zes miljoen is het bedrag dat in de eerste termijn overgemaakt zou worden. 'Bij deze beslissing heeft de FIFA altijd in gedachten gehouden dat deze tragische situatie zeer specifieke en unieke omstandigheden met zich meebrengt. Beide partijen hoeven geen procedurekosten te betalen', zo staat er in een statement.

Cardiff City en Nantes kunnen het besluit overigens nog aanvechten. Ze hebben tien dagen om alle documenten op te vragen bij de FIFA, daarna kunnen zij eventueel naar het sporttribunaal CAS stappen.

Bekijk hier al onze video's