Cardiff legt bal bij Nantes in tragisch conflict over transfersom Sala

Reacties

De wereldvoetbalbond FIFA geeft Cardiff City tot maandag 15 april de tijd om met FC Nantes tot een oplossing te komen voor de transfersom van de overleden Emiliano Sala.

Cardiff legt bal bij Nantes in tragisch conflict over transfersom Sala

Tot nu toe weigert Cardiff die te betalen. De deadline van de FIFA om bewijsstukken in te leveren liep deze woensdag af, maar de clubs krijgen nu nog wat langer de tijd om er met elkaar uit te komen. De Premier League-club heeft naar eigen zeggen een week geleden al contact gezocht met Nantes, maar wacht nog altijd op een antwoord uit Frankrijk.

Cardiff meldt in een statement dat het Nantes een schriftelijk verzoek heeft verstuurd om te praten over de financiële consequenties van de tragedie. Daarmee voldoet de club uit Wales aan de wens van FIFA-voorzitter Gianni Infantino, die de hoop uitsprak dat de twee partijen tot een oplossing komen zonder de wereldvoetbalbond in te schakelen.

Nantes wacht nog altijd op het eerste deel van de tranfersom van zeventien miljoen euro waarvoor Sala oorspronkelijk zou overstappen, voordat de Argentijnse spits boven Het Kanaal neerstortte met een privévliegtuig. Cardiff houdt vol dat de overeenkomst niet geldig was, omdat de Premier League de overschrijvng nooit heeft goedgekeurd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.