PSG dankzij gelukje en invaller Mbappé in spaarstand voorbij Nantes

Reacties

Paris Saint-Germain heeft zaterdag aan een zwak optreden bij Nantes drie punten overgehouden. Lucas Hernández opende de score op gelukkige wijze, waarna invaller Kylian Mbappé de wedstrijd besliste in het voordeel van de ongenaakbare koploper in de Ligue 1.

PSG dankzij gelukje en invaller Mbappé in spaarstand voorbij Nantes
© Pro Shots
Nantes
Nantes
0 - 2
PSG
PSG

Luis Enrique liet een aantal vaste waarden op de bank beginnen in Stade de la Beaujoire. De Parijzenaars wonnen woensdag van Real Sociedad​​​​​​​ in de achtste finales van de Champions League en naast Mbappé zaten Achraf Hakimi en Ousmane Dembélé op de bank. Mbappé zou twee dagen geleden intern hebben aangegeven komende zomer te gaan vertrekken bij PSG.

Zonder de drie sterkhouders maakte PSG er bepaald geen sprankelende eerste helft van tegen Nantes, de nummer dertien van de Ligue 1. Bradley Barcoli, eerder trefzeker tegen Sociedad, Randal Kolo Muani en Kang-In Lee konden in aanvallend opzicht niet het verschil maken voor de regerend Frans kampioen. PSG noteerde zelfs geen enkel schot op doel in de eerste helft.

Nantes dacht kort voor rust op voorsprong te komen via Nicolas Pallois, maar zijn goal werd afgekeurd vanwege buitenspel van een teamgenoot. In de tweede helft was het spel van PSG niet veel beter, maar na een uur kwamen de gasten wel op 0-1. Een schot van Lucas Hernández werd van richting veranderd, waardoor Nantes-keeper Remy Descamps kansloos was.

Nog voor de goal stonden Hakimi, Dembélé en Mbappé klaar om in te vallen bij PSG. Ook met het drietal in de ploeg maakten de bezoekers niet de indruk zich bovenmatig in te willen spannen in Nantes. Dankzij Mbappé werd het nog wel 0-2. De sterspeler kreeg vlak voor tijd een strafschop en ging zelf achter de bal staan. De Parijzenaars vergroten de voorsprong op nummer twee Nice naar veertien punten. Nice ging vrijdag onderuit tegen Olympique Lyonnais.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2023/2024

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
30
20
9
1
73-26
+47
69
2
Monaco
30
17
7
6
56-38
+18
58
3
Brest
30
15
8
7
44-29
+15
53
4
Lille
30
14
10
6
43-26
+17
52
5
Nice
30
13
9
8
33-24
+9
48
* Actueel tot en met 27 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.