PSG overtuigt niet maar staat wel met één been in kwartfinale CL

Reacties

Paris Saint-Germain lijkt de data voor de kwartfinale van de Champions League vrij te kunnen houden. In Parijs was het team van Luis Enrique woensdagavond zeker niet groots tegen Real Sociedad, maar uiteindelijk won de Franse kampioen wel met 2-0.

 PSG overtuigt niet maar staat wel met één been in kwartfinale CL
© Pro Shots
PSG
PSG
2 - 0
Real Sociedad
Real Sociedad

De eerste kans was voor Kylian Mbappé, die even demonstreerde wat er gebeurt als je hem probeert te verdedigen met ruimte in de rug van je laatste lijn. De aanvaller gooide er een verwoestende versnelling uit, maar kon oog in oog met Alex Ramiro niet scoren. De bezoekers toonden zich snelle leerlingen. Zonder dat het gevaarlijk werd, was Sociedad de betere ploeg.

PSG had nog een klein kansje toen Bradley Barcola een afgeweken schot van Achraf Hakimi pardoes in zijn voeten aantrof, de jongeling kon zo snel niks briljants bedenken. Op slag van rust schoot Mikel Merino een bal op de bovenkant van de lat. Het tekende het spelbeeld: Sociedad was gewoon de betere ploeg, zo ging het na rust ook verder. Na een klein uur spelen onderscheidde Mbappé zich dan toch.

Uit een hoekschop kwam de bal terecht bij de aanvaller, die slim positie had gekozen waardoor het een kleine moeite was om de score te openen. Mbappé kreeg even later een kans om zijn productie te verdubbelen, maar liet dat na. Barcola was minder genadig. Hij leek de bal niet meer te kunnen halen, maar door er een flinke versnelling en een behendig voetbeweginkje uit te gooien, zorgde hij toch voor de bevrijdende 2-0.

Dat was wat PSG wilde. In het resterende kwart gebeurde weinig spannends meer: de 2-0 werd vrij moeiteloos over de streep getrokken. Bij de return, op 5 maart in San Sebastián, zal een klein voetbalwonder moeten gebeuren als de blauw-witten zich bij de beste acht van Europa willen scharen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer Real Sociedad
Meer over Real Sociedad
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.