Camp Nou juicht om debuut van nieuwe parel La Masía

Reacties

Het Copa del Rey-duel met Cultural Leonesa zal niet alleen vanwege de uitslag of de fout van Jasper Cillessen worden herinnerd. Ricardo Riqui Puig Martí maakte zijn eerste minuten in de hoofdmacht.

Camp Nou juicht om debuut van nieuwe parel La Masía

'Ik ben vanaf mijn derde gewend om naar dit stadion te komen. Ik ben altijd fan van Barcelona geweest. Dus kan je voorstellen hoe opwindend dit is. Het is een droomdebuut', vertelde Riqui na eerste minuten voor de Blaugaranas.

In de 55ste minuut maakte hij zijn entree in Camp Nou. Het was het officiële debuut van het veelbelovende product van La Masía, de veelgeprezen opleiding van Barcelona. De middenvelder staat te boek als een fijnbesnaarde technicus met een bescheiden, vriendelijk karakter.

Riqui wordt gezien als de natuurlijke opvolger van Xavi en Andrés Iniesta. De negentienjarige spelmaker onderstreepte dat woensdag met een heerlijke assist op Denis Suárez, die met dank aan het voorbereidende werk van de ingevallen belofte de eindstand op 4-1 bepaalde.

Daarmee luisterde hij zijn debuut op en voldeed hij aan de hoge verwachtingen die Barcelona van hem heeft. Riqui maakte in de voorbereiding op dit seizoen een prima indruk op trainer Ernesto Valverde, die hem toen al een glansrijke toekomst voorspelde. 'Tegen ijzersterke tegenstanders bovendien. Ik weet zeker dat zij niet alleen de toekomst van Barcelona vormen, maar ook deel uit gaan maken van het heden.'

Het duurde tot december voordat Riqui daadwerkelijk zijn officiële debuut maakte in de hoofdmacht van Barcelona. Het moet het begin van een grootse carrière zijn. 'Hij speelt met veel vrijheid. Hopelijk is dit slechts een eerste stap in een lange en vruchtbare carrière', zei Valverde na het debuut van het volgende kind uit La Masía.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.