Barça bekert verder na wedstrijd met zure nasmaak voor Cillessen

Barcelona heeft zich woensdag zonder veel moeite gevoegd bij de laatste zestien van het toernooi om de Copa del Rey. In Camp Nou werd derdeklasser Cultural Leonesa verslagen. Jasper Cillessen keepte bij Barça en maakte in de tweede helft een slippertje.

Barcelona
Barcelona
4 - 1
Cultural Leonesa

Trainer Ernesto Valverde stuurde een B-team het veld in voor het bekerduel en enkel Ivan Rakitic startte als vaste basisspeler. Voor Cillessen was het duel met Leonesa zijn tweede officiële optreden van dit seizoen voor de Catalanen. Als vaste Copa del Rey-keeper van Barça deed de Nederlander eerder mee in de heenwedstrijd die met 1-0 werd gewonnen. Door een lichte hamstringblessure leek Cillessen de return even te moeten missen, maar hij was voldoende hersteld om in Camp Nou aan de aftrap te verschijnen.

De thuisploeg sloeg na ruim een kwartier toe. Daarvoor redde Cillessen nog op een poging van Adrian Macebo. Aan de andere kant wurmde Rakitic zich met wat geluk langs twee verdedigers van de bezoekers, waarna hij Munir El Haddadi vond. De aanvaller draaide knap weg van zijn tegenstander en schoot feilloos raak in de bovenhoek: 1-0. De tweede treffer volgde daarna via Denis Suárez, die ruimte zag en buiten bereik van keeper Jorge Palatsi uithaalde. De 3-0 viel nog voor rust. Deze keer vond Rakitic in de omschakeling Malcom, die raak kopte.

Zo was het tweeluik al snel beslist in het voordeel van Barça, maar de bezoekers zorgden nog wel voor de eretreffer die Cillessen een zuur gevoel zal hebben bezorgd. Het lukte de Nederlander niet om de nul te houden en er ging een slippertje van hem aan het doelpunt vooraf. Jorge Ortiz waagde van afstand een poging. Cillessen redde, maar liet het op het oog makkelijk te klemmen schot los, waarna de bal opnieuw in het spel werd gebracht en werd binnengetikt door Josep Serie.

Aangezien de buit, ondanks de tegentreffer, binnen was voor Barça liet Valverde Ricard Puig nog debuteren. De negentienjarige middenvelder verving Oriol Busquets en liet zich in korte tijd zien. Na zeventig minuten leverde het talent een fraaie assist op Denis Suárez door de verdediging op het verkeerde been te zetten met een lobje, waarna zijn ploeggenoot voor de tweede keer afrondde: 4-1. Goals vielen er daarna niet meer, maar Barcelona zag Malcom nog wel uitvallen met een nog onbekende blessure. De Braziliaan verliet zichtbaar emotioneel het veld na een botsing met een speler van Leonesa.

Atlético Madrid
4 - 0
Sant Andreu
Sant Andreu

Atlético Madrid had de buit nog niet binnen na de 0-1 op bezoek bij Sant Andreu en moest in de return een tandje bijschakelen tegen de club uit het vierde Spaanse niveau. Na een helft stond het namelijk nog 0-0 en kregen de bezoekers zelfs kansen op de voorsprong. Met de hoop van Sant Andreu was het in de tweede helft snel gedaan. Invaller Thomas Lemar, Nikola Kalinic en Andrea Correa scoorden kort na elkaar en het slotakkoord was na tachtig minuten aan Vitolo: 4-0.

Sevilla
Sevilla
1 - 0
Villanovense

Ook Sevilla was er nog niet na de eerdere 0-0 op bezoek bij Villanovense. In eigen huis ging het niet vanzelf, ondanks een overmaat aan kansen. Quincy Promes deed negentig minuten mee. Uiteindelijk scoorde André Silva vlak na rust. De topscorer van Sevilla miste aanvankelijk een strafschop, maar schoot in de rebound wel raak.