Burnley vermoedt Spurs-invloed op arbitrage: 'Na rust floot hij anders'

Burnley moest zaterdag genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel tegen Tottenham Hotspur. Manager Sean Dyche claimt dat scheidsrechter Jonathan Moss zich heeft laten leiden door Londense invloeden.

Na de eerste helft, waarin Chris Wood Burnley op voorsprong had gebracht, zag Dyche hoe de arbiter in de catacomben sprak met de staf van Tottenham. 'En na rust veranderde zijn optreden', stelde de manager vast bij Sky Sports. Zijn ploeg werd in zijn ogen vaker bestraft.

'Ik geloof dat we na rust zes gele kaarten kregen. Ik heb niet alle incidenten gezien, maar dat lijkt me bizar', aldus Dyche, die opriep de gang van zaken te onderzoeken. Een afgewezen penaltyclaim voedde zijn vermoedens. 'De voetbalautoriteiten moeten kijken wat er allemaal gebeurt.'

Door het resultaat op Turf Moor bleef Burnley tiende in de Premier League, waarbij de achterstand op nummer acht Tottenham Hotspur twee punten bleef.