Vijf op een rij: Mourinho wint weer niet ondanks mijlpaal Alli

Reacties

Tottenham Hotspur blijft ploeteren onder manager José Mourinho. De Portugese coach die de laatste weken steeds wijst op de nodige afwezigen bij de Londenaren, zag hoe Spurs zaterdag bij Burnley niet verder kwam dan een gelijkspel.

Vijf op een rij: Mourinho wint weer niet ondanks mijlpaal Alli
© Pro Shots
Burnley
Burnley
1 - 1
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Steven Bergwijn startte in de basis bij de bezoekers, maar het was Burnley dat de klok sloeg voor rust. Na twaalf minuten kwam de thuisploeg al op voorsprong. Een pegel van Jay Rodriguez werd na een halfbakken redding van doelman Hugo Lloris een prooi voor spits Chris Wood.

In het vervolg had Burnley onder aanvoering van Dwight McNeil het betere van het spel en kwam Spurs geen moment dreigend door. Liefst veertien doelpogingen moesten de gasten toestaan, een aantal dat in een eerste helft sinds vier jaar niet zo hoog was geweest.

Na rust ging het direct anders. Mourinho bracht met Lucas Moura en Giovani Lo Celso het benodigde verse bloed en al snel stond het weer gelijk. Ben Mee maakte een overtreding op Erik Lamela en Dele Alli benutte de daaropvolgende strafschop. Het was voor de Engelsman een mijlpaal. Met zijn vijftigste goal voor Spurs trad hij in de voetsporen van boegbeelden als Teddy Sheringham, Jermain Defoe, Robbie Keane, Harry Kane en Christian Eriksen.

Tottenham kwam kort na die 1-1 goed weg toen Burnley tot boosheid van coach Sean Dyche geen strafschop kreeg. Davinson Sánchez had een overtreding op Wood begaan. Uiteindelijk zou er niet meer gescoord worden, waardoor Burnley tiende is. Opvallend was wel dat er liefst negen gele kaarten werden uitgedeeld.

Tottenham staat maar twee punten boven de formatie van Dyche en is bovendien aan een erbarmelijke reeks bezig. De laatste vijf officiële duels werd er niet gewonnen. In de competitie werd verloren van Chelsea (2-1) en Wolverhampton Wanderers (2-3), in de Champions League was RB Leipzig met 1-0 te sterk en midweeks kegelde Norwich City Mourinho & co na strafschoppen uit het toernooi om de FA Cup. Dinsdag krijgt Spurs een nieuwe kans: dan wacht in Duitsland het weerzien met Leipzig en moet een nieuwe teleurstelling voorkomen worden. Steven Bergwijn speelde vanavond het hele duel, maar kon zijn stempel niet drukken. 

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
8
Arsenal
38
14
14
10
56-48
+8
56
9
Sheffield United
38
14
12
12
39-39
0
54
10
Burnley
38
15
9
14
43-50
-7
54
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Burnley
Meer over Burnley
Meer Tottenham Hotspur
Meer over Tottenham Hotspur
Meer D. Alli
Meer over D. Alli
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.