Buijs baalt: 'Lundqvist verliest als een kleine jongen zijn duel'

De teleurstelling bij FC Groningen is groot na de eerste nederlaag van 2020. De ploeg van trainer Danny Buijs ging met 1-0 onderuit bij PEC Zwolle.

'Belachelijk dat je hier verliest', reageerde aanvoerer Mike te Wierik tegenover de camera van FOX Sports. 'De tweede helft hebben zij alleen maar in hun eigen strafschopgebied gestaan. Na de winst op Ajax zijn we nu weer terug op aarde. Vorige week pakten we bonuspunten, terwijl we vandaag hadden moeten winnen.'

Buijs baalde achteraf met name van de tegengoal. Yuta Nakayama kopte op slag van rust raak uit een corner. 'Tot die goal hebben we bijna geen kans weggegeven, maar die jongen mag van twee meter vrij inkoppen. Lundqvist moet zijn man dekken, maar verliest als een kleine jongen zijn duel. Het is in de vijf meter, drie meter van het doel. Dan wordt het lastig, dan krijg je goals tegen.'

Het contrast met de wedstrijd tegen Ajax was groot. 'De wil is er absoluut, maar omdat een paar jongens hun taak niet uitvoeren, lijkt het alsof dat niet zo is. Ik vond dat er bij twee of drie jongens ook wel een tandje bij kon. We maakten ook gigantisch slechte keuzes aan de bal. We hadden een aantal vrije ballen die we voor konden geven, maar dan kwam de bal nog geen meter hoog', blikt Buijs terug.

'Dat heb ik in de rust ook aangegeven. De tweede helft hebben we veel beter gevoetbald en hadden we ook pech. Ajdin Hrustic en Ahmed El Messaoudi kregen vrije schietkansen en Kiam Slor raakte de binnenkant van de paal, maar het mocht niet zo zijn vandaag.'