Buffon verduidelijkt uitspraak over Ronaldo: 'Het was niet zijn fout'

Reacties

Gianluigi Buffon heeft vrijdag een recente uitspraak die hij deed over Cristiano Ronaldo toegelicht. De 43-jarige doelverdediger liet optekenen dat het 'Juve-DNA' uit het team van De Oude Dame verdween nadat de meervoudige Gouden Bal-winnaar in 2018 werd vastgelegd.

Buffon verduidelijkt uitspraak over Ronaldo: 'Het was niet zijn fout'
© Pro Shots

Het citaat van Buffon werd uitgelegd als kritiek jegens Ronaldo, die er ouderwets op los scoorde bij Juventus, maar niet kon voorkomen dat Internazionale afgelopen seizoen de macht overnam in de Serie A. Daarna tekende de 36-jarige Portugees bij Manchester United.

'Ik heb gezegd dat Juventus een bepaald DNA is kwijtgeraakt, maar dat is niet de fout van Ronaldo', vertelt Buffon in een interview met de Corriere della Sera. 'Hij is een topspeler en als je iemand als hem binnenhaalt, weet je wat je krijgt. De andere spelers moeten er dan wel klaar voor zijn, om bijvoorbeeld bepaalde ervaringen met elkaar te delen. Toen hij arriveerde in 2018, ging ik naar Paris Saint-Germain. Toen ik een jaar later terugkwam trof ik iets heel anders aan dan ik had achtergelaten.'

Sinds afgelopen zomer speelt Buffon voor Parma, waarmee hij in de middenmoot bivakkeert in de Serie B.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.