Buffon (43) denkt aan nieuw avontuur en hekelt Ronaldo-impact bij Juve

Reacties

Gianluigi Buffon wordt in januari 44 jaar, maar is naar eigen zeggen niet bezig met een voetbalpensioen. De keeper van Parma geeft zelfs aan een nieuwe uitdaging aan te willen gaan en onthult de reden achter zijn 'extra jaren'. 

Buffon (43) denkt aan nieuw avontuur en hekelt Ronaldo-impact bij Juve
© Pro Shots

De 176-voudig Italiaanse international keerde afgelopen zomer terug op het oude nest bij Parma en laat daar als aanvoerder zien het keepen nog lang niet verleerd te zijn. Vorige maand liet Buffon zelfs zien nog uit te kunnen groeien tot een penaltyspecialist.

In gesprek met TUDN laat Buffon weten dat het nog niet zeker is dat zijn indrukwekkende loopbaan, die van start ging bij Parma, ook beëindigt bij diezelfde club in de Serie B. 'Ik zou ook nog graag in Mexico of de Verenigde Staten willen spelen. Zo'n ervaring zou ik nog graag willen meemaken', liet de ex-doelman van Juventus en Paris Saint-Germain weten.

'Als je mij vraagt ​​wat ik in de toekomst ga doen, dan weet ik nog niet of ik trainer wil worden', verklaart Buffon, die nooit de Champions League wist te winnen. Drie keer verloor hij de finale met Juventus (in 2003, 2015 en 2017). 'Het niet winnen van de Champions League houdt mijn competitieve geest levend. Als ik de Champions League had gewonnen, was ik misschien al met pensioen gegaan.'

Ronaldo
Buffon keerde in de zomer van 2019 na een seizoen bij PSG terug in Turijn en hoopte daar toch nog een Champions League-titel bij te kunnen schrijven, ook door de komst van Cristiano Ronaldo. Maar de entree van de Portugese wereldster leverde niet het gewenste succes op, merkte Buffon. 'Ik heb twee jaar met Cristiano gewerkt en we deden het eigenlijk heel goed samen, maar ik denk dat het Juve-DNA uit het team verdween na zijn komst. We bereikten met Juve de Champions League-finale van 2017 omdat we een eenheid vormden. Iedereen vocht voor zijn plek in de groep. De eenheid was er niet met Ronaldo.'

Spelersprofiel

G. Buffon


Geboortedatum:
28 januari 1978
Leeftijd:
46
Geboorteplaats:
Carrara
Nationaliteit
Italië
Lengte:
1,92 m
Gewicht:
84 kg
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.