Buffon is op zijn 43ste opeens een penaltykiller

Gianluigi Buffon (43) heeft zondag opnieuw zijn waarde kunnen bewijzen voor Parma, door een penalty te keren tegen Como. Het was al voor de tweede keer dit seizoen dat de keeper daarin slaagde. Mede door de redding van Buffon werd een nederlaag voorkomen.

Como
Como
1 - 1
Parma
Parma

Parma is na de degradatie van vorig seizoen bezig aan een teleurstellend voetbaljaar in de Serie B en is een laagvlieger op het tweede niveau. Hierdoor werd trainer Enzo Maresca ontslagen en Giuseppe Iachini binnengehaald als zijn opvolger. Iachini zat zondag voor het eerst op de bank en zag Como vlak voor rust een penalty krijgen. Met een uitstekende redding voorkwam Buffon de openingstreffer van Ettore Gliozzi.

Voor Buffon betekende het al de tweede strafschop die hij dit seizoen keerde. Vorige maand hield de veteraan Mirko Antonucci van AS Cittadella al van het scoren af. Buffon heeft dit seizoen nu al evenveel penalty's gestopt als in de afgelopen drie jaar. Samuel Di Carmine miste dit voetbaljaar ook al een strafschop tegen Buffon: dit was echter geen redding van de keeper, maar een schot op de paal.

In de tweede helft werd Buffon alsnog geklopt door Gliozzi, waardoor Parma voor een nieuwe nederlaag moest vrezen. Vlak voor tijd redde Roberto Inglese echter een punt voor de bezoekers: 1-1. Parma staat nu veertiende in de Serie B en speelt woensdag thuis tegen Brescia.