Buffon is back: enorm leeftijdsverschil met Parma-ploeggenoot

Reacties

Parma begint vrijdagavond om 20.30 uur aan het seizoen in de Serie B en doet dat met Gianluigi Buffon onder de lat. De doelman speelt na 7369 dagen weer een officieel duel voor zijn jeugdliefde.

Buffon is back: enorm leeftijdsverschil met Parma-ploeggenoot
© Pro Shots
Frosinone
Frosinone
2 - 2
Parma
Parma

De inmiddels 43-jarige Buffon brak in 1995 door bij Parma en speelde reeds 220 wedstrijden voor de club, voordat hij in 2001 een toptransfer naar Juventus maakte. De doelman bleef tot 2018 in Turijn, ging vervolgens een jaartje naar Paris Saint-Germain en keerde hierna terug naar Juve. Voor De Oude Dame speelde hij in het afgelopen seizoen veertien wedstrijden, waarvan acht in de Serie A.

Buffon wilde in de nadagen van zijn carrière weer wekelijks aan spelen toekomen en koos daarom voor een terugkeer naar Parma, dat in het afgelopen seizoen degradeerde naar de Serie B. Vrijdag opent de ploeg het seizoen op het tweede niveau met een uitwedstrijd tegen Frosinone en Buffon staat onder de lat.

De laatste officiële wedstrijd die Buffon keepte voor Parma was op 17 juni 2001, tegen AS Roma. Op dat moment was zijn ploeggenoot Botond Balogh, die ook in de basis staat tegen Frosinone, nog niet eens geboren. De negentienjarige Balogh kwam op 6 juni 2002 op deze wereld. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.