Buffon (43) rondt romantische transfer af: 'Superman is terug'

Reacties

Gianluigi Buffon maakt de cirkel rond. Parma bevestigt donderdagochtend de komst van de 43-jarige doelman, die zijn loopbaan gaat afsluiten bij de club waar het voor hem allemaal begon.

Buffon (43) rondt romantische transfer af: 'Superman is terug'
© Pro Shots

De terugkeer van Buffon naar Parma diende zich al even aan. Eerder deze week bevestigde de keeper dat hij zijn loopbaan hoe dan ook zou gaan vervolgen en dat hij enkele 'interessante' aanbiedingen had gekregen. Buffon was in beeld bij clubs die in de Champions League uitkomen, maar daar kon hij slechts back-up worden. Bij Parma wordt hij gehaald als de eerste keus.

Buffon brak in 1995 door bij Parma en speelde reeds 220 wedstrijden voor de club, voordat hij in 2001 een toptransfer naar Juventus maakte. De doelman bleef tot 2018 in Turijn, ging vervolgens een jaartje naar Paris Saint-Germain en keerde hierna terug naar Juve. Voor De Oude Dame speelde hij in het afgelopen seizoen veertien wedstrijden, waarvan acht in de Serie A.

De doelman gaat nu proberen om zijn jeugdliefde terug naar het hoogste niveau te helpen. Parma eindigde in het afgelopen seizoen onderaan in de Serie A en gleed daardoor af naar de Serie B. Bij de club zijn ze ontzettend gelukkig met de komst van 'superman' Buffon. 'Hij is terug waar hij thuishoort', klinkt het. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.