Bruns schiet Heracles op de valreep naar derde bekerronde

Thomas Bruns heeft zijn ploeg in de verlenging van het bekerduel met RKC Waalwijk naar de derde ronde geschoten. De aanvallende middenvelder van Heracles Almelo besliste na 117 minuten het matige duel in Waalwijk.

Door de late treffer van Bruns (foto) zit het bekerseizoen er al snel op voor RKC, dat zich vanaf nu volledig kan focussen op de Eredivisie. En dat is hard nodig, gezien de zestiende plaats. De laatste overwinning van de Waalwijkers dateert alweer van 11 augustus van dit seizoen.

Destijds won de ploeg van trainer Erwin Koeman in eigen huis met 4-2 van Vitesse. Daarna volgden nederlagen tegen AZ (2-1), Go Ahaed Eagles (4-1), FC Utrecht (2-1) en FC Groningen (4-1), terwijl RKC tussendoor wel een punt pakte op bezoek bij NEC.

Ook in het bekerduel met Heracles toonde RKC nog niet de goede vorm van het afgelopen seizoen. Behalve de Brabanders speelden ook de bezoekers uit Almelo ondermaats. In de reguliere speeltijd creëerden beide ploegen geen echt grote kansen, waardoor een verlenging noodzakelijk was.

Waar beide coaches, met nog drie minuten op de klok, de lijstjes met de strafschoppennemers al tevoorschijn haalden, besliste Bruns uiteindelijk het duel met een intikker. Donderdagavond wordt, na het bekerduel tussen streekgenoten FC Dordrecht en Feyenoord, de tegenstander van Heracles in de derde ronde van de KNVB-beker bekend tijdens de loting.