Brighton en Brentford passeren Liverpool na meeslepend voetbalgevecht

Brighton & Hove Albion en Brentford hebben elkaar zaterdagmiddag in een heerlijk voetbalgevecht op een gelijkspel gehouden. Beide ploegen hoopten in de jacht op Europees voetbal te profiteren van het verlies van concurrent Liverpool bij Manchester City.

Brighton & Hove Albion
3 - 3
Brentford
Brentford

Brighton en Brentford gingen in het Amex Stadium een rechtstreeks gevecht aan in de strijd om de zesde plaats in de Premier League. Beide ploegen maakten er een bijzonder vermakelijk duel van. Na een half uur stond het al 2-2. Brentford-aanvoerder Pontus Jansson opende na tien minuten de score met een kopbal. Brighton kwam vervolgens op 1-1 toen doelman Jason Steele Kaora Mitoma lanceerde: de Japanner rondde beheerst af.

Veltman, die in de basis begon bij Brighton, speelde kort daarna een ongelukkige rol bij de 1-2 van Ivan Toney. Een ingooi van de Nederlander belandde voor de voeten van een tegenstander, waarna de gasten snel schakelden en Engels international Toney raak schoot. De nieuwe voorsprong voor Brentford bleef niet lang staan: Danny Welbeck kopte op aangeven van Solly March de 2-2 binnen.

Binnen een paar minuten na rust deed Brentford Brighton opnieuw pijn: Ethan Pinnock tikte de bal van dichtbij binnen na een vrije trap van Bryan Mbeumo. Pascal Gross (alleen voor keeper David Raya) en Veltman (afstandsschot) waren daarna gevaarlijk voor Brighton, maar scoorden niet. Vlak voor tijd viel alsnog de 3-3 voor de thuisploeg. Aaron Hickey voorkwam met zijn arm een mogelijke goal van invaller Deniz Undav en de bal ging op de stip. Alexis MacAllister schoot de penalty feilloos binnen en bezorgde Brighton alsnog een punt. Beide teams passeren Liverpool door het gelijkspel.

AFC Bournemouth
2 - 1
Fulham
Fulham

Bournemouth deed in het Vitality Stadium tegen Fulham uitstekende zaken om lijfsbehoud in de Premier League. The Cherries keken na de eerste helft tegen een achterstand aan door een treffer van Andreas Perreira, maar keerden het tij na rust. Invaller Marcus Tavernier stond bij de gelijkmaker op de juiste plek om een rebound binnen te werken. Tien minuten voor tijd vond ook Dominic Solanke (ex-Vitesse) het net voor Bournemouth. De spits was alert na een gelost schot van Ryan Christie en tikte de 2-1 binnen voor de thuisploeg, die uit de degradatiezone klimt. Bij Fulham werd Kenny Tete acht minuten voor tijd naar de kant gehaald.

Nottingham Forest
1 - 1
Wolverhampton Wanderers

Nottingham Forest en Wolverhampton Wanderers konden allebei bij een zege afstand nemen van de gevarenzone in de Premier League, maar de laagvliegers hielden elkaar zaterdagmiddag in bedwang. Nottingham kwam vlak voor de pauze aan de leiding via Welshman Brennan Johnson en vlak voor tijd voorkwam invaller Daniel Podence een nederlaag voor Wolves. Wolverhampton bezet na het gelijkspel plaats dertien, Nottingham staat veertiende.