Saka is dé dribbelkoning: wie is opgewassen tegen de Arsenal-ster?

ADVERTORIAL – De kampioenskoorts is voelbaar in Noord-Londen, bij de voetballiefhebbers met een roodwit hart om precies te zijn. Premier League-koploper Arsenal heeft nog tien wedstrijden te gaan tot de finishstreep. Blik vooruit op het duel met Leeds United en speel mee bij Jack's! Aandacht voor Bukayo Saka.

Saka is dé dribbelkoning: wie is opgewassen tegen de Arsenal-ster?
© Pro Shots
Arsenal
Arsenal
4 - 1
Leeds United
Leeds United

Saka had zich bijna geen betere interlandperiode kunnen wensen. De rechtsbuiten van Arsenal won met Engeland knap op bezoek bij Italië en blonk vervolgens op Wembley met een goal en een assist uit bij de zege op Oekraïne. Tussendoor sijpelde het nieuws door dat het 21-jarige toptalent uit Londen op het punt staat zijn contract bij Arsenal te verlengen. Met de aanbieding van de club wordt Saka een van de bestbetaalde spelers uit de historie van Arsenal.

In wat voor The Gunners een kampioensjaar moet worden is hij vaak degene die het verschil maakt. Met zijn goede afwerken en snelheid is Saka degene die door muren van tegenstanders kan breken. Weinigen in de Premier League zijn zo dreigend in één-tegen-één-situaties. Sterker, niemand in de Engelse competitie is meer dribbels aangegaan dan de rechtsbuiten. Saka zocht dit seizoen al 115 keer met de bal aan de voet een tegenstander op in de Premier League. Bovendien creëerde hij 49 kansen uit open spel. Alleen Manchester United-smaakmaker Bruno Fernandes (61) en Manchester City-ster Kevin De Bruyne (52) deden het op dat vlak beter.

Op de topscorerslijst in Engeland is Saka inmiddels opgeklommen tot de zesde plaats, in het kielzog van ploeggenoot Gabriel Martinelli. De jonge Engelsman scoorde al twaalf keer in de competitie en wat opvalt is dat hij daar relatief weinig goede kansen voor nodig had. Op basis van Expected Goals (8.88) was het normaal geweest als Saka nu op negen Premier League-treffers had gestaan. Niet alleen een geweldige dribbelaar dus, maar ook een sterke afwerker.

Na twee goals tegen Crystal Palace in de laatste wedstrijd voor de interlandperiode en de hoofdrol tegen Oekraïne wordt opnieuw veel van Saka verwacht. Denk jij dat hij succesvol gaat zijn tegen Leeds? Jack's biedt je de kans om dan mee te profiteren. Inzetten op een goal van Saka kan 2.50 keer de inleg opleveren. De quotering voor een assist van de rechtsbuiten is 3.50. Wil je die combineren? Voor Saka scoort en geeft een assist staat een odd van 9.00. Die weddenschap is te vinden onder het kopje Speler-specials.

Arsenal - Leeds United:
- Bukayo Saka scoort: 2.50
- Bukayo Saka geeft een assist: 3.50
- Bukayo Saka scoort en geeft een assist: 9.00

Beleef het Premier League-spektakel met extra spanning door mee te spelen bij Jack's! Voor nieuwe spelers van 24 jaar of ouder is er een speciale welkomstactie.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen: VI.nl/verantwoordspelen
Bekijk hier al onze video's