Bosz wordt na eerste dag zonder werk al aan club gelinkt

Reacties

Het lijkt erop dat Peter Bosz nog altijd goed in de markt ligt als trainer. De trainer uit Apeldoorn wordt een dag na zijn ontslag bij Olympique Lyon al aan een nieuwe club gelinkt.

Bosz wordt na eerste dag zonder werk al aan club gelinkt
© Pro Shots

Het Duitse boulevardblad Bild noemt Bosz als kandidaat bij VfB Stuttgart, dat maandag te kennen gaf afscheid te hebben genomen van trainer Pellegrino Matarazzo. De krant doet die bewering op basis van 'eigen informatie'. Als we die mogen geloven, is Bosz bepaald niet de enige kandidaat. Met Domenico Tedesco, Adi Hütter, Sebastian Hoeneß, Gerardo Seoane noemt Bild nog vier namen van mensen die op de verlanglijst zouden staan in de Mercedes-Benz-Arena.

Bosz kent de Bundesliga goed. Hij was er kortstondig trainer bij Borussia Dortmund, en voor een langere periode stond hij bij Bayer Leverkusen voor de groep. Als hij bij Stuttgart daadwerkelijk voor de groep komt, wordt Bosz de vierde Nederlander die de vijfvoudig Duits landskampioen onder zijn hoede krijgt. Eerder zwaaiden Arie Haan, Huub Stevens en Jos Luhukay er de scepter.

Wie het ook wordt, de doelstelling zal een simpele zijn: lijfsbehoud. Vorig seizoen dwong Stuttgart dat pas in blessuretijd van de laatste wedstrijd af. Dit seizoen belooft dat opnieuw een zwaar karwei te worden, want de club staat met vijf punten uit negen wedstrijden op een zeventiende plaats in de Bundesliga.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.