VfB Stuttgart blijft volgend seizoen actief in de Bundesliga. Die Schwaben wisten tegen 1. FC Köln in de extra tijd te profiteren van het verlies van Hertha BSC bij Borussia Dortmund. Die Alte Dame kan zich nu gaan opmaken voor de play-offs tegen de nummer drie uit de Tweede Bundesliga.

VfB Stuttgart
2 - 1
1. FC Köln
1. FC Köln

Stuttgart moest zelf winnen en hopen op medewerking van Borussia Dortmund tegen Hertha BSC om de play-offs te ontlopen. Die Schwaben begonnen goed tegen 1. FC Köln, dat zich al had verzekerd van een ticket voor de Conference League van volgend seizoen. Na ruim tien minuten kreeg Stuttgart een penalty, maar Sasa Kalajdzic zag zijn inzet gekeerd worden door Marvin Schwabe. In de daaropvolgende corner wist Kalajdzic revanche te nemen door alsnog de openingstreffer binnen te koppen.

Stuttgart ging op jacht naar meer doelpunten, maar kreeg in de tweede helft een tegenvaller te verwerken toen Anthony Modeste met een kopbal het net vond voor de gasten. De thuisploeg wist uiteindelijk in de extra tijd van de tweede helft Köln alsnog over de knie te leggen. De Japanner Wataru Endo ontpopte zich met een rake kopbal tot de grote held bij Stuttgart. Door zijn 2-1 passeerde Stuttgart Hertha en ontloopt zo de play-offs voor lijfsbehoud.

Borussia Dortmund
2 - 1
Hertha BSC
Hertha BSC

Hertha wist zaterdag met Jurgen Ekkelenkamp in de basis niet voor een stunt te zorgen tegen Borussia Dortmund. In het Signal Iduna Park stond het laatste thuisduel van nummer twee BVB in het teken van het afscheid van Erling Haaland, maar aanvankelijk was er weinig reden tot een feestje voor Dortmund en de Noorse spits, die naar Manchester City verkast.

De gasten kwamen na ruim een kwartier spelen aan de leiding. Dan-Axel Zagadou ging in de fout in het strafschopgebied en Ishak Belfodil liet doelman Roman Bürki vanaf elf meter kansloos. Na ruim een uur spelen kreeg ook Dortmund een penalty na een handsbal in het strafschopgebied. Haaland ging achter de bal staan en verzilverde de buitenkans. Vijf minuten voor tijd wist Dortmund alsnog de overwinning over de streep te trekken: Youssoufa Moukoko bepaalde de eindstand op 2-1. Hertha zakt door het verlies naar de zestiende plaats en moet nog twee keer een verhit gevecht aangaan met de nummer drie uit de Tweede Bundesliga.