Vierde trainersontslag in de Bundesliga is een feit

Reacties

Pellegrino Matarazzo is niet langer de trainer van VfB Stuttgart. De clubleiding van de nummer voorlaatst in de Bundesliga heeft maandagmiddag bekendgemaakt dat de Amerikaanse coach is ontslagen. Dit naar aanleiding van de slechte seizoenstart van Stuttgart.

Vierde trainersontslag in de Bundesliga is een feit
© Pro Shots

Matarazzo zag zondag lijdzaam toe hoe zijn honderdste wedstrijd als trainer in het honderd liep. Stuttgart verloor thuis met 0-1 van Union Berlin. Met vijf punten uit negen wedstrijden staan Die Schwaben daarmee zeventiende in de Bundesliga. Reden voor de clubleiding om van Matarazzo's jubileumwedstrijd meteen zijn laatste te maken. Een opvolger is er nog niet, blijkens een statement op de clubwebsite.

Voorzitter Alexander Wehrle bedankt de Amerikaan voor zijn inzet, die leidde tot promotie naar de Bundesliga en daarna tweemaal handhaving. 'Echter zijn we recent tot de overtuiging gekomen dat we van trainer moeten veranderen, om de negatieve resultaten te kenteren.' Zijn technisch directeur Sven Mislintat valt hem bij: 'We waren absoluut van zijn trainerskwaliteiten overtuigd toen we hem drie jaar geleden hierheen haalden, maar we zijn nu op een punt gekomen dat we ervan overtuigd zijn dat deze scheiding onvermijdelijk is.'

Ook Matarazzo reageerde op zijn afscheid bij de club die hij sinds december 2019 diende: 'Onze reis bij VfB komt tot een einde. Deze club is iets bijzonders, dat begrijp je pas als je er deel van uitmaakt. Ik wens dit team, deze club en deze supporters alle goeds en alle succes', aldus de scheidend trainer, die de club tevens wenste te bedanken voor het in hem gestelde vertrouwen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Stuttgart, in 2007 kampioen van Duitsland en de laatste jaren schipperend tussen het eerste en tweede niveau, is de vierde club in de Bundesliga de dit seizoen de trainer ontslaat. Bij RB Leipzig moest Domenico Tedesco al vertrekken, VfL Bochum nam afscheid van Thomas Reis. Daar kwam voormalig Vitesse-trainer Thomas Letsch als opvolger op de bank te zitten. Vorige week, tot slot, verving Bayer Leverkusen Gerardo Seoane door Xabi Alonso.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.