Bosz krijgt met Leverkusen de kans af te rekenen met 'Russisch trauma'

Reacties

Peter Bosz begint woensdag met Bayer Leverkusen aan een nieuw seizoen in de Champions League. De Nederlander neemt het op tegen Lokomotiv Moskou en kan dus afrekenen met een trauma. Al twee keer werd een door hem gecoacht team in Europa uitgeschakeld door een ploeg uit Rusland.

Bosz krijgt met Leverkusen de kans af te rekenen met 'Russisch trauma'
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
1 - 2
Lokomotiv Moskou
Lokomotiv Moskou

Woensdag is Lokomotiv de tegenstander van Leverkusen, dat op dit moment de vijfde plek bezet in de Russische Premier Liga. Bosz, die zijn eerste zes duels in de Champions League als trainer van Dortmund allemaal niet won, heeft als trainer slechte ervaringen met tegenstanders uit Rusland. Met Ajax ging hij in het seizoen 2016/17 in de play-offs om een plaats in de Champions League met 4-1 onderuit tegen Rostov na een 1-1 gelijkspel in Amsterdam, waardoor uitschakeling een feit was.

Vorig seizoen strandde het avontuur in de Europa League van Leverkusen onder leiding van Bosz al vroeg na de winterstop. Krasnodar was toen in een tweeluik te sterk: op basis van uitdoelpunten gingen de Russen toen door naar de volgende ronde. In de Bundesliga presteerde de Nederlandse trainer vervolgens wel erg sterk, met plaatsing voor de Champions League als resultaat. Het biedt nu dus de kans af te rekenen met zijn Russische trauma.

Bosz weet wat er beter moet wil zijn ploeg woensdag winnen van Lokomotiv, vorig seizoen tweede in Rusland achter kampioen Zenit Sint-Petersburg. Daarbij baseerde de coach zich op de 4-0 nederlaag van afgelopen zaterdag tegen zijn oude club Borussia Dortmund, de eerste van dit seizoen. 'We hadden de bal weliswaar veel, maar ik vond dat we er onvoldoende mee deden', aldus Bosz. En dus heeft hij daar veel aandacht aan besteed in de voorbereidende trainingen op het duel met Lokomotiv. 'In de laatste fase zal het woensdag stukken beter moeten.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Goed nieuws voor Leverkusen is dat het in het duel met Lokomotiv waarschijnlijk weer de beschikking heeft over Kerem Demirbay, die in de voorbije transferzomer voor 32 miljoen euro overkwam van competitiegenoot Hoffenheim. Tegen Dortmund ontbrak hij nog wegens privé-problemen, maar Bosz verwacht hem woensdag weer terug, zo verklapte hij zelf. 'Iedereen heeft meegedaan aan de afsluitende training. Vanavond ga ik me beraden over de definitieve opstelling.'

Loodzware poule 
Als Leverkusen aanspraak wil maken op een plaats bij de eerste twee in Groep D van de Champions League is winst woensdag eigenlijk een must. 'De opdracht is duidelijk, we moeten morgen winnen', weet Bosz, die denkt dat zijn ploeg de punten vooral moet pakken in thuisduels. Behalve Lokomotiv Moskou treft de nummer vier van de Bundesliga immers twee Europese grootmachten: Atlético Madrid en het Juventus van Matthijs de Ligt. Die twee ploegen treffen elkaar morgen om 21.00 in Wanda Metropolitano.

Kerem Demirbay keert woensdag terug in de wedstrijdselectie van Bayer Leverkusen.
Kerem Demirbay keert woensdag terug in de wedstrijdselectie van Bayer Leverkusen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer K. Demirbay
Meer over K. Demirbay
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.