Bosz ziet Europese droom uiteenspatten tegen Krasnodar

Peter Bosz kan een nieuwe Europese finale voor dit seizoen uit zijn hoofd zetten. Zijn Bayer Leverkusen werd donderdag in eigen huis door het Russische Krasnodar uit de Europa League gekegeld.

Bayer Leverkusen
1 - 1
Krasnodar
Krasnodar

Bosz had na de 0-0 in Rusland nog alle kans om een plek in de achtste finale te behalen, maar wist na de heenwedstrijd ook dat hij met een stugge tegenstander te maken had die niet zomaar cadeautjes weggaf. Dat was ook in Leverkusen het geval. De thuisploeg had de bal weliswaar meer, maar via Ivan Ignatjev en Viktor Claesson testten de bezoekers doelman Lukas Hradecky toch.

Controle
Leverkusen had zodoende de controle, maar kwam tot weinig grote kansen. In de eindfase was de formatie van Bosz bij vlagen te slordig. Lucas Alario kreeg in de eerste helft een van de betere kansen, maar hij stuitte op keeper Matvey Safonov. Aan de andere kant ontsnapten de Duitsers vlak voor rust toen Claesson opdook in een counter en op Hradecky afging. Oog in oog met de Zweed keerde de doelman de inzet.

Ook in de tweede helft had Leverkusen de controle. Krasnodar richtte zich vooral op de counter, maar kwam daar weinig aan toe. Bij de thuisploeg viel opnieuw op dat het ondanks het vele balbezit weinig gevaarlijk werd. Alario kreeg als een van de weinige spelers een grote kans. Hij raakte de lat.

Dreun
Krasnodar hield ondertussen hoop en bezorgde Bosz en Leverkusen in de slotfase een enorme dreun. Invaller Julian Baumgartlinger werd de schlemiel omdat uit een domme overtreding van hem de Russen scoorden uit een vrije trap. Magomed-Shapi Suleymanov schoot vanaf een meter of twintig via de vingertoppen van Hradecky raak.

Zo moest Leverkusen met nog maar een paar minuten op de klok vol in de achtervolging, want één treffer was niet meer voldoende. Plots lukte het de thuisploeg wel om te scoren, want binnen drie minuten lag de gelijkmaker in het doel. Charles Aránguiz werkte de bal na een kort genomen hoekschop in het doel. Uiteindelijk kreeg Leverkusen het niet meer voor elkaar om er 2-1 van te maken, waardoor Krasnodar op basis van uitdoelpunten de achtste finale bereikte.

Zo kan de focus van Bosz met Leverkusen vol op de competitie, waarin nog gestreden wordt om een Champions League-ticket. De club werd immers eerder al uitgeschakeld in het bekertoernooi. Voor de Nederlander staat er zondag een bijzondere wedstrijd op het programma, uit bij zijn oude club en tevens Bundesliga-koploper Borussia Dortmund.