Bosz terug in de Europa League: 'Hij weet hoe het is om een finale te spelen'

Reacties

Peter Bosz staat donderdag, 632 dagen na de finale die hij met Ajax verloor tegen Manchester United, weer in het toernooi om de Europa League. Als coach van Bayer Leverkusen neemt Bosz het op tegen FK Krasnodar in de knock-outfase van het toernooi.

Bosz terug in de Europa League: 'Hij weet hoe het is om een finale te spelen'

Sinds hij wegging bij Ajax zat Bosz op de bank in zes Europese wedstrijden, alle bij Borussia Dortmund. De dramatische Champions League-campagne in het seizoen 2017/18 (twee remises, vier nederlagen) droeg mede bij aan Bosz' gedwongen vertrek bij de Duitse club.

Nu keert de trainer met Bayer Leverkusen terug op het Europese toneel. Een favoriet wil hij niet aanwijzen voor het tweeluik met Krasnodar, dat momenteel tweede staat in de Russische competitie. 'Wij zijn al wat langer onderweg, maar zij hebben een goede voorbereiding gedraaid in Marbella. En zij spelen morgen thuis, hè?'

'Voor trainers en spelers is het nooit zo interessant om van tevoren een favoriet aan te wijzen. Je krijgt er geen punten voor, in elk geval. Het is meer een ding voor journalisten en supporters', vindt Bosz. 'Wij hebben respect voor Krasnodar, ze staan tweede en deden het in de groepsfase erg goed. Ze eindigden op evenveel punten als Sevilla', roept Bosz in herinnering.

Verder dan de zestiende finales wil de coach ook nog niet kijken, liet hij weten tijdens de persconferentie van Leverkusen. Dromen van een nieuwe finale doet Bosz nog lang niet. 'Ik wil alle duels winnen, maar Krasnodar is een goede ploeg. Als wij verder willen komen, dan is Krasnodar nu echt het belangrijkst.'

Aanvaller Kevin Volland, die aanschoof naast Bosz tijdens de persconferentie, wilde wel beamen dat het prettig is een trainer te hebben die de Europese wetten kent. 'Bij ons zijn niet veel spelers die kunnen zeggen dat ze een Europese finale hebben gespeeld. Niemand, geloof ik (alleen Sven Bender, red.). Ik heb het in ieder geval nog niet meegemaakt. De trainer wel, hij kan ons zeker enkele tips geven. Maar laten we nu eerst maar eens zien dat we deze horde nemen, het wordt nog moeilijk genoeg', zegt Volland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.