Ziyech maakt rentree tijdens galavoorstelling Galatasaray

Reacties

Hakim Ziyech is terug bij Galatasaray. De oud-Ajacied stond wekenlang buitenspel bij de Turkse topclub, maar maakte vrijdag in het met 6-2 gewonnen duel met Rizespor zijn rentree. De hoofdrol was echter weggelegd voor Kerem Demirbay.

Ziyech maakt rentree tijdens galavoorstelling Galatasaray
© Pro Shots
Galatasaray
Galatasaray
6 - 2
Rizespor
Rizespor

De voormalig middenvelder van Bayer Leverkusen liet namelijk een hattrick noteren. Na veertig minuten schoot hij eerst vanaf ruim twintig meter heerlijk raak in de linker bovenhoek en enkele minuten later schoot hij opnieuw raak van buiten de zestien: ditmaal laag onderin de rechterhoek. Na een overtreding op Dries Mertens kon Demirbay na ruim een uur voetballen vanaf elf meter zijn hattrick voltooien.

Door het scoreverloop – waarbij voormalig Willem II-verdediger Derrick Köhn de score opende namens Gala – was er voor Ziyech ruimte om zijn comeback te maken, nadat hij sinds eind vorig kalenderjaar ontbrak bij Galatasaray. Eerst was hij actief op de Afrika Cup en vervolgens stond hij met een enkelblessure langs de kant.

Door de overwinning blijft Galatasaray aan kop in Turkije, dat over een kleine maand de finale van de Super Cup tegen Fenerbahce speelt. Daarin kan Ziyech zijn stempel normaliter ook weer drukken. In het kwartier dat hij vrijdag meedeed was hij meteen betrokken bij een goal: Ziyech zette op rechts de aanval op, speelde Tetê aan, die de bal neerlegde voor Mauro Icardi. De Argentijn zorgde voor een passend slotakkoord op een mooie avond voor Galatasaray.

Süper Lig

Stand Süper Lig 2023/2024

Turkije

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Galatasaray
34
30
3
1
80-21
+59
93
2
Fenerbahçe
33
27
5
1
87-30
+57
86
3
Trabzonspor
33
17
4
12
56-43
+13
55
4
Beşiktaş
33
15
6
12
44-38
+6
51
* Actueel tot en met 26 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer H. Ziyech
Meer over H. Ziyech
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.