Turkije

Galatasaray - Rizespor

Galatasaray heeft Rizespor verslagen in de thuiswedstrijd in de Süper Lig met 6-2. Kerem Demirbay sloeg drie keer toe voor Galatasaray. Mauro Icardi, Derrick Köhn en Lucas Torreira scoorden de andere doelpunten voor de thuisploeg, terwijl Casper Højer en Ibrahim Olawoyin de doelpunten voor Rizespor scoorden. Galatasaray kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong, toen Derrick Köhn scoorde in de 9de minuut. Lucas Torreira bouwde de marge verder uit naar 2-0 na meer dan een half uur. In de 38ste minuut verkleinde Casper Højer na een assist van Jonjo Shelvey, de achterstand voor Rizespor. Twee minuten later passeerde Demirbay de doelman en vergrootte Galatasaray de marge. Vijf minuten later bouwde Galatasaray de voorsprong uit naar 4-1. Demirbay passeerde nog een keer de doelman, op aangeven van Mauro Icardi. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Ibrahim Olawoyin namens Rizespor. Maar Rizespor was niet bij machte vaker te scoren. Drie minuten later bouwde Galatasaray de marge verder uit. Demirbay passeerde nog een keer de doelman en maakte hiermee zijn hattrick af. Met nog vijf minuten te spelen voerde Icardi de score verder op voor Galatasaray, met een assist van Mateus Cardoso Lemos Martins. Galatasaray heeft nu tien wedstrijden achter elkaar gewonnen en de ploeg is al zeventien duels ongeslagen. In de laatste vijf wedstrijden heeft Galatasaray vijf overwinningen behaald, terwijl Rizespor één overwinning en vier nederlagen heeft. Galatasaray staat na deze wedstrijd met 78 punten eerste, terwijl Rizespor de nummer 7 is met 39 punten. De volgende wedstrijd van Galatasaray is op zondag 17 maart om 14.00 uur uit tegen Kasımpaşa in het Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu. Rizespor speelt op dezelfde dag om 11.30 uur thuis tegen Gaziantep FK in het Çaykur Didi Stadyumu.