Bosz mag op voor eerste échte hoofdprijs na voorkomen 'Pokal-Wunder'

Reacties

Het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz heeft zich kinderlijk eenvoudig geplaatst voor de Duitse bekerfinale. In het pittoreske Ludwigparkstadion kon FC Saarbrücken, in Duitsland actief op het vierde niveau, geen moment de faam van bekersensatie waarmaken.

Bosz mag op voor eerste échte hoofdprijs na voorkomen 'Pokal-Wunder'
© Pro Shots
Saarbrücken
Saarbrücken
0 - 3
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

Want voor opschudding had de ploeg van coach Lukas Kwasniok in het toernooi om de DFB Pokal zeker gezorgd. Door achtereenvolgens Jahn Regensburg, 1. FC Köln, Karlsruher SC en Fortuna Düsseldorf uit te schakelen, was Saarbrücken hét verhaal van het bekertoernooi geworden.

In aanloop naar de halve eindstrijd was dat ook zo, al werd in alle bespiegelingen vooraf vooral bij de verschillen stilgestaan. Waar de formatie van Bosz al vier Bundesliga-duels in de benen had na de coronabreak, moest Saarbrücken voor het eerst in 94 dagen weer eens aantreden. Niet voor niets werd in het kamp van de thuisploeg een eventueel succes tegen Leverkusen gelijkgesteld aan 'de wedergeboorte van Christus'.

Aftrap
Met het gebrek aan wedstrijdritme zal het weinig te maken gehad hebben, maar Saarbrücken begon wat merkwaardig aan het duel. Bij de aftrap werd de bal immers direct over de achterlijn van Leverkusen geknald. Toen wist de dappere thuisploeg nog niet dat het ook direct een van de laatste keren zou zijn dat het bij het Leverkusen-doel in de buurt kwam.

De gasten deden immers op zeer professionele wijze wat ze moesten doen. Leverkusen had voortdurend de bal en deed waar Kwasniok zo op gehoopt had: het maken van een vroege goal. Met een zeer fraaie assist liftte Kerem Demirbay de bal over de Saarbrücken-defensie heen en daar vond hij Moussa Diaby die beheerst binnenprikte. Na de goal in de elfde minuut was het in de negentiende minuut opnieuw raak. Lucas Alario ramde een afvallende bal binnen na een misverstand in de achterhoede van de thuisploeg: 0-2.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In het vervolg van het eerste bedrijf kreeg Leverkusen nog volop kansen en was het percentage balbezit, liefst 83 procent, symbolisch voor het krachtsverschil. Leverkusen, dat door lichte blessures zonder ster Kai Havertz en Nederlander Daley Sinkgraven aantrad, kon na rust freewheelend verder. Karim Bellarabi zorgde na alweer fraai voorbereidend werk van Demirbay, die een tegenstander in de luren legde met een gracieus wippertje, al snel voor 0-3. Daar zou het bij blijven, al was er voor Bosz ook nog een tegenvaller. Bellarabi moest in de slotfase met een hamstringblessure het strijdtoneel verlaten.

De spelers van Leverkusen hadden een gemakkelijke avond
© Pro Shots
De spelers van Leverkusen hadden een gemakkelijke avond

Woensdag kan Bosz achteroverleunen om te zien welke ploeg op 4 juli in de finale de opponent wordt. Dan nemen Bayern München en Eintracht Frankfurt het tegen elkaar op in de andere halve finale. In de competitie heeft hij nog vier duels om een Champions League-ticket af te dwingen.

Hoofdprijs
Stiekem kan de Nederlandse coach dus al dromen van zijn eerste échte hoofdprijs als coach. Als trainer kwam hij immers niet verder dan drie amateurprijzen met AGOVV en de titel in de Eerste Divisie met Heracles Almelo. Voor Leverkusen zou het bovendien pas de tweede bekerwinst zijn sinds de winnende goal van Ulf Kirsten in de finale van 1993 tegen Hertha BSC.

Voor Saarbrücken zit een zeer bijzonder seizoen er door de nederlaag meteen op. Voor altijd zal de ploeg in de Duitse bekerannalen staan als een van de grootste stuntploegen ooit. Omdat de koploper van de Regionalliga Südwest van achter de groene tafel promotie werd toegekend door het uitbreken van de coronacrisis is de vakantie ook meteen aangebroken. Wat resteert is de herinnering.

De spelers van Saarbrücken die er niet in slaagden met een Pokal-Wunder voor een ware shock te zorgen. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Saarbrücken
Meer over Saarbrücken
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.