Na 94 dagen gaat Duitse bekersensatie voor nieuwe 'wedergeboorte Christus'

Reacties

De verschillen zijn immens voor de eerste halve finale in de strijd om de DFB Pokal. Ook wat wedstrijdritme betreft. 1. FC Saarbrücken speelt dinsdag tegen Bayer Leverkusen namelijk z'n eerste duel sinds 94 dagen.

Na 94 dagen gaat Duitse bekersensatie voor nieuwe 'wedergeboorte Christus'
© Pro Shots
Saarbrücken
Saarbrücken
0 - 3
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

FC Saarbrücken, dat actief is op het vierde niveau, bereidt zich sinds afgelopen woensdag in een quarantaine-hotel voor op z'n eerste duel sinds 7 maart. 'We zullen in het eerste kwartier moeten wennen dat we überhaupt weer een wedstrijd te spelen', zegt trainer Lukas Kwasniok. 'We hopen dat we de eerste vijftien minuten schadevrij doorkomen en ons dat daarna in de wedstrijd kunnen vastbijten.'

Leverkusen heeft niet alleen veel meer kwaliteiten in de gelederen, maar de ploeg van Peter Bosz heeft ook al vier Bundesliga-wedstrijden in de benen. Voor de bekersensatie uit Saarland, die als koploper in de Regionalliga Südwest vanaf de groene tafel promotie werd toegekend, is het op voorhand een oneerlijke strijd. Maar eerder in het bekertoernooi verraste Saarbrücken achtereenvolgens Jahn Regensburg, 1. FC Köln, Karlsruher SC en Fortuna Düsseldorf.

Die succesreeks biedt hoop en moed. 'Voor ons is er na al die weken alleen nog dit hoogtepunt', zegt middenvelder Tobias Jänicke. 'Daar kan je je hele leven op teren. Als je eerlijk bent, hebben we geen kans. Maar zelfs als de kans te verwaarlozen is, willen we die toch pakken.'

Kwasniok beseft dat zijn ploeg op voorhand aan een kansloze missie is begonnen. De trainer stelt met een kwinkslag een succes tegen Leverkusen gelijk aan 'de wedergeboorte van Christus'. Daarmee knipoogt hij naar vicevoorzitter Dieter Ferner die na de zege op Fortuna Düsseldorf in de kwartfinale had gesproken van 'de grootste sensatie sinds de geboorte van Christus'.

Waarschijnlijk is het dinsdag ook meteen het laatste optreden voor dit seizoen voor Saarbrücken aangezien de Regionalliga niet meer wordt hervat. Alleen een succes tegen Leverkusen kan dus nog voor nog één wedstrijd zorgen, want dan staat Saarbrücken op 4 juli in de finale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.