Saarbrücken dronken van geluk na sensationeel vervolg bekersprookje

Reacties

Het is nog nooit vertoond in de historie van het Duitse bekertoernooi, maar 1. FC Saarbrücken flikte het dinsdagavond. De koploper van de Regionalliga Südwest versloeg Fortuna Düsseldorf na penalty's en bereikte de halve finale. Het zorgde voor euforische taferelen.

Saarbrücken dronken van geluk na sensationeel vervolg bekersprookje
© Pro Shots
Saarbrücken
Saarbrücken
ns
1 - 1
Fortuna Düsseldorf
Fortuna Düsseldorf

De manier waarop het bekersprookje van Saarbrücken een vervolg kreeg, was sensationeel. Doelman Daniel Batz stopte liefst vier strafschoppen in de zinderende penaltyserie, nadat hij in de reguliere speeltijd Rouwen Hennings ook al van scoren had afgehouden na een inzet van elf meter. Mathias Zanka Jørgensen dwong op de valreep toch nog een verlenging af, maar uitgerekend de misser van de ex-PSV'er bleek na twintig penalty's fataal.

En dat terwijl Batz, voor zover trainer Lukas Kwasniok zich kon herinneren, tot dinsdagavond nog nooit een penalty had gestopt. En nu pakte de Duitse goalie er meteen vijf. 'Ik kan me zo snel ook geen betere wedstrijd uit mijn carrière herinneren', zei de 29-jarige doelman zelf na afloop zelf over zijn ongekende heldenrol bij Sky. 'Ik heb gewoon geprobeerd alles tegen te houden wat op mij afkwam. Dat is aardig goed gelukt.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

En dus bereikte niet de nummer zestien van de Bundesliga, maar een club van het vierde niveau de halve finale van de strijd om de DFB-Pokal. Een primeur, en dat konden ze na afloop nog nauwelijks bevatten. 'Dit is echt onwerkelijk, niet te bevatten', vervolgde matchwinner Batz zijn verhaal. 'Als mijn vinger niet zo'n pijn zou doen, dan zou ik zeggen dat ik in een droomwereld leef. Dit is een groot moment voor heel Saarland.'

Ook coach Kwasniok was na de bekerstunt euforisch. 'Dit scenario was overduidelijk voorbestemd. We gaan nu zoveel drinken, dat we morgen niet weten welke dag het is.' En de fans feesten ongetwijfeld mee. Liefst 6.800 waren er getuige van de sensationele avond. En dus was het Hermann Neuberger Stadion in Völklingen, de thuishaven van Saarbrücken zolang het eigen Ludwigspark wordt verbouwd, uitverkocht.

De fans van Saarbrücken, dat eerder ook al 1. FC Köln en Karlsruher SC uitschakelde, mogen zich alvast verheugen op een fraai affiche in de halve finale. Bayern München is al geplaatst en woensdag komen daar nog de winnaars van Bayer Leverkusen - Union Berlin en Eintracht Frankfurt - Werder Bremen bij. Ongeacht het resultaat is het seizoen financieel al een succes: in totaal incasseerde de stuntclub al 5,4 miljoen aan bekerpremies.

De spelers van Saarbrücken bejubelen doelman Daniel Batz na hun historische prestatie.
© Pro Shots
De spelers van Saarbrücken bejubelen doelman Daniel Batz na hun historische prestatie.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Saarbrücken
Meer over Saarbrücken
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.