Kimmich houdt Bayern in race voor treble, megastunt Saarbrücken

Bayern München heeft zich ten koste van Schalke 04 geplaatst voor de halve finale van de strijd om de DFB-Pokal. 1. FC Saarbrücken zorgde voor een enorme stunt in het Duitse bekertoernooi.

Schalke 04
Schalke 04
0 - 1
Bayern München

Sinds Hans-Dieter Flick begin november werd aangesteld als opvolger van de ontslagen Niko Kovac, presteert Bayern uitstekend. Met nog tien duels voor de boeg is de club uit München gewoon koploper in de Bundesliga, terwijl ook de kwartfinale van de Champions League binnen handbereik is voor Der Rekordmeister. Vorige week maakte de ploeg van Flick namelijk veel indruk tijdens de heenwedstrijd in de achtste finale bij Chelsea: 0-3.

Een treble, net als in het seizoen 2012/13, behoort daarom tot de mogelijkheden. Maar dan moest Bayern dinsdagavond wel winnen op bezoek bij Schalke 04, dat de laatste drie Bundesliga-duels niet scoorde en liefst acht treffers tegen kreeg. Toch bleef de ploeg van trainer David Wagner, die de komende zomer naar Bayern vertrekkende Alexander Nübel op de bank hield, in eigen huis aardig op de been. Na een kwartier kreeg Guido Burgstaller zelfs de eerste grote kans van de wedstrijd, maar zijn inzet belandde tegen de lat.

In de twintigste minuut scoorde Burgstaller wel, maar de treffer van de Schalke-spits werd afgekeurd vanwege buitenspel. Vier minuten later kregen de bezoekers via Thomas Müller een eerste goede mogelijkheid, maar het schot ging over. Vijf minuten voor rust zorgde Joshua Kimmich voor 0-1 door een afvallende bal na een hoekschop binnen te schieten. Kort daarna had Leon Goretzka zijn oude club de genadeklap kunnen toedienen, maar ook hij schoot over.

In de tweede helft kregen achtereenvolgens Philippe Coutinho, Serge Gnabry en opnieuw Goretzka kansen de wedstrijd voortijdig te beslissen, maar het bleef tot het laatste moment spannend. Bayern trok de 0-1 overwinning over de streep en mag daarom blijven dromen van de treble.

Saarbrücken
Saarbrücken
ns
1 - 1
Fortuna Düsseldorf

Eerder op de avond had 1. FC Saarbrücken voor een sensatie gezorgd door de halve finale te bereiken. De club van het vierde niveau in Duitsland was na strafschoppen te sterk voor Fortuna Düsseldorf, dat diep in de extra speeltijd nog een verlenging had afgedwongen door een treffer van ex-PSV'er Mathias Jørgensen. In de penaltyreeks was er een hoofdrol voor Daniel Batz, die liefst vier (!) strafschoppen keerde. Nooit eerder bereikte een vierdeklasser de halve finale.

Woensdag worden de laatste twee kwartfinales afgewerkt. Het Bayer Leverkusen van trainer Peter Bosz krijgt bezoek van Union Berlin (aftrap 18.30 uur) en Bas Dost staat met Eintracht Frankfurt tegenover het Werder Bremen van Davy Klaassen.