Zeer pijnlijk besluit voor Schalke 04-keeper op pikante dag

Reacties

Alexander Nübel zit dinsdagavond bij het DFB Pokal-duel met Bayern München op de bank. De door eigen fans beschimpte doelman is bij Schalke 04 tot de rol van toeschouwer veroordeeld.

Zeer pijnlijk besluit voor Schalke 04-keeper op pikante dag
© Pro Shots
Schalke 04
Schalke 04
0 - 1
Bayern München
Bayern München

Schalke 04-trainer David Wagner kondigde maandag aan met beide goalies te gaan spreken over de heikele kwestie. De twijfelachtige optredens van Nübel hadden zijn positie als eerste keeper bij Die Königsblauen verder ondermijnd. 'Nübel Raus', klonk het uit de kelen van de Schalke-fans, die het toch al hadden gehad met de 23-jarige doelman. Diens beslissing komende zomer transfervrij naar Bayern München te verhuizen had al eerder kwaad bloed gezet.

Nota bene in de aanloop naar het bekerduel met zijn toekomstige werkgever is Nübel gedegradeerd tot tweede man. Volgens verschillende Duitse media heeft Wagner definitief gekozen voor Markus Schubert als zijn eerste keuze. De wisseling van de wacht geldt voor het rest van het seizoen. Daarmee lijkt Wagner gehoor te geven aan de wens van de fans, maar tegelijkertijd neemt hij Nübel ook in bescherming.

Die was namelijk zichtbaar aangedaan door de houding van de eigen fans. Bestuursvoorzitter Jochen Schneider haalde de tragische geschiedenis van Robert Enke aan om de Schalke-aanhang tot inkeer te laten komen. 'Alexander maakt niet opzettelijk fouten. Wat me überhaupt is opgevallen is hoe de jongen kwaadaardig wordt bejegend, door het hele stadion. Tien jaar geleden speelde het thema Robert Enke. En nu pakken we een eigen 23-jarige jongen die een fout heeft gemaakt, zo aan…'

Overigens dateert het laatste duel van Schubert in de hoofdmacht van Schalke van 25 januari, toen hij met 5-0 ten onder ging tegen Bayern München. De nieuwe nummer één was toen mede debet aan de zware nederlaag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.