De ontembare spelersjacht van Galatasaray

Reacties

De fans van Galatasaray hoeven deze zomer niet te klagen als het gaat om inkomende spelers. Donderdag presenteerde de kampioen van Turkije alweer nieuwkomer nummer acht.

De ontembare spelersjacht van Galatasaray
© Pro Shots
Galatasaray
Galatasaray
1 - 0
Žalgiris
Žalgiris

Kerem Demirbay komt voor bijna vier miljoen euro over van Bayer Leverkusen en past in het rijtje van aanwinsten waar Galatasaray niet overdreven veel geld voor neertelde.

De duurste aankoop is Mauro Icardi. Maar afgezet tegen de waanzinnige productie (22 doelpunten in 24 duels) die de Argentijnse spits afgelopen seizoen op huurbasis afleverde in Istanboel, is de tien miljoen euro die Galatasaray voor hem naar Paris Saint-Germain overmaakte op voorhand een schappelijke investering.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na Icardi is Demirbay nu de prijzigste nieuwkomer. Daarna volgt Kaan Ayhan, een 28-jarige centrale verdediger die voor 2,8 miljoen euro overkwam van Sassuolo. De overige drie aanwinsten waarvoor een transfersom op tafel gelegd moest worden - Cédric Bakambu (Al-Nasr SC), oud-Spartaan Halil Dervisoglu (Brentford) en doelman Günay Güvenc (Gaziantep FK) - kostte de club bij elkaar opgeteld nog geen anderhalf miljoen euro.

Voormalig PSV- en NAC-verdediger Angeliño wordt gehuurd van RB Leipzig en Premier League-smaakmaker Wilfried Zaha was een transfervrij buitenkansje nadat zijn contract bij Crystal Palace was verlopen. Ondertussen zingen ook de namen van Tanguy Ndombélé , Davinson Sánchez (beiden Tottenham Hotspur) en Fred (Manchester United) nog rond.

Champions League
Woensdag slaagde Galatasaray erin dichter bij het grote doel te komen: de groepsfase van de Champions League. In de tweede voorronde rekende Cim Bom Bom af met FK Zalgiris dankzij een waanzinnige volley van Dries Mertens, die vorige zomer nog als grote speler werd binnengehaald, maar nu door de komst van Zaha weleens op de bank zou kunnen belanden.

Tijdens die voorgaande transferzomer strikte Galatasaray ook al een aantal grote namen. Lucas Torreira kwam over van Arsenal, Sérgio Oliveira van FC Porto en Juan Mata van Manchester United. Nicolò Zaniolo (AS Roma) volgde afgelopen februari. Het zegt veel over de ambities van Gala, dat ondertussen ook concurrent Fenerbahçe (o.a. Edin Dzeko, Dusan Tadic en Sebastian Szymanski) zich flink ziet versterken. Het belooft een mooi seizoen te worden voor de Turkse voetbalfan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.