RB Leipzig heeft de koppositie in de Bundesliga overgenomen van Bayern München. Bayer Leverkusen keerde op de valreep terug met de drie punten.

RB Leipzig
RB Leipzig
3 - 0
Werder Bremen

Na drie nederlagen op rij was Werder Bremen de stormbal gehesen. Het bezoek aan RB Leipzig bood geen soelaas voor de geplaagde Hanseaten. Met twee spelhervattingen was het pleit na minder dan veertig minuten beslecht in het voordeel van de gastheren. Lukas Klostermann en Patrik Schick tekenden voor de treffers, die de solide basis vormden voor de overtuigende zege.

In de tweede helft kreeg het succes van Leipzig meer inhoud. Nordi Mukiele voerde de score koud begonnen aan de tweede helft op. Werder, met Davy Klaassen in de basis, bleef meer schade bespaard maar was evenmin bij machte de eer te redden.

Door de nederlaag is Werder zelfs naar de laatste plaats gezakt. Voor RB Leipzig staan de zaken er anders voor. De formatie van Julian Nagelsmann loste door de zege in ieder geval voor een dag Bayern München af als koploper in de Bundesliga. De onttroonde Beierse formatie speelt zondag bij 1. FC Köln.

Union Berlin
2 - 3
Bayer Leverkusen

'We willen de zege op Dortmund de juiste waarde geven', zei Peter Bosz in de aanloop naar de wedstrijd tegen Union Berlin. De Nederlandse trainer van Bayer Leverkusen wilde niet net als in de eerste seizoenshelft de successen tegen grootmachten als Bayern München teniet doen tegen de mindere goden in de Bundesliga.

Toch dreigde weer een dergelijk scenario. In Berlijn kwam Leverkusen in de eerste helft via Kai Havertz terug van een achterstand. Maar getuige de dubbele wissel in de rust was Peter Bosz niet te spreken over het optreden van zijn ploeg. De ingreep sorteerde uiteindelijk het gewenste effect.

Notabene de ingebrachte verse krachten hielpen Die Werkself aan de overwinning. Invaller Charles Aránguiz stond in de 83ste minuut aan de basis van de 1-2 van mede-invaller Moussa Diaby. Vier minuten na de Leverkusen-treffer bracht Marius Bülter met een fraaie treffer de wedstrijd weer in evenwicht. In blessuretijd werd het toch nog een feest voor Bosz en co. Karim Bellarabi, in de 76ste minuut ingebracht, zag zijn inzet vanaf de achterlijn via keeper Rafal Gikiewicz in het Union-doel eindigen.

Door de zege zette Leverkusen een stap in de jacht op een Champions League-ticket. Die Werkelf is geklommen naar de vierde plaats.