Met zijn eerste Bundesliga-treffers sinds 1 december heeft Wout Weghorst weer eens van zich laten horen. Alexander Nouri kende een uitstekend debuut als interim-trainer van Hertha BSC.

1899 Hoffenheim
2 - 3
VfL Wolfsburg

Weghorst stond al tweeënhalve maand droog, maar zaterdagmiddag liet de spits zien het scoren absoluut niet verleerd te zijn. Alfred Schreuder was als trainer van 1899 Hoffenheim het slachtoffer van de scoringsdrang van de Oranje-international, die in de achttiende minuut de score opende. Weghorst benutte een strafschop, die was toegekend na een handsbal van Sebastian Rudy.

Op slag van rust kwam Hoffenheim op gelijke hoogte via Christoph Baumgartner, die scoorde op aangeven van Andrej Kramaric. Kort daarvoor was er een doelpunt van de bezoekers afgekeurd door de VAR. Zes minuten na rust had Wolfsburg de VAR mee, want na een overtreding van Benjamini Hubner ging de bal weer op de stip en wederom maakte Weghorst geen fout vanaf elf meter: 1-2.

Het was zaterdag één groot spektakel in de PreZero Arena, want na een uur werd er weer gescoord en en opnieuw was daar een hoofdrol voor Weghorst, die dit keer een penalty veroorzaakte. Na hands van de spits ging de bal voor de derde keer deze wedstrijd op de stip. Kramaric benutte het buitenkansje en zorgde ervoor dat Hoffenheim weer op gelijke hoogte kwam.

Het laatste woord kwam echter van Weghorst, die in de 71ste minuut na een steekpass van Maximilian Arnold scoorde met een fraaie lob. Door zijn hattrick tegen Hoffenheim staat Weghorst nu op tien Bundesliga-doelpunten dit seizoen. Slechts zeven spelers scoorden vaker in de hoogste Duitse divisie.

Door de zware knieblessure van Memphis Depay, die daardoor hoogstwaarschijnlijk het EK van komende zomer moet missen, hoopt Weghorst op een kans als basisspeler van het Nederlands elftal. Zijn hattrick na een lange doelpuntendroogte komt daardoor als gelegen.

Paderborn
Paderborn
1 - 2
Hertha BSC
Hertha BSC

Jürgen Klinsmann verraste afgelopen dinsdag vriend en vijand door al na tien weken de handdoek te gooien. Per direct stopte hij als trainer van Hertha BSC, dat twee dagen later besloot dat de 108-voudig international van (West-)Duitsland niet meer welkom was als commissaris. Ondertussen was Nouri aangesteld als interim-trainer en de oud-trainer van Werder Bremen en FC Ingolstadt kende een uitstekend debuut.

Met Karim Rekik in de basis won Hertha op bezoek bij SC Paderborn 07. Dedryck Boyata opende na tien minuten de score, waarna Dennis Srbeny zes minuten na rust de stand gelijk trok. Met hulp van Jamilu Collins, die een kwartier later een eigen doelpunt maakte, eindigde de wedstrijd uiteindelijk in 1-2.