'Kortsluiting-beslissing' maakt Klinsmann persona non grata bij Hertha

Reacties

De rol van Jürgen Klinsmann bij Hertha BSC is helemaal uitgespeeld. Twee dagen na zijn onverwachte opstappen als trainer is hij niet meer welkom bij De Oude Dame.

'Kortsluiting-beslissing' maakt Klinsmann persona non grata bij Hertha
© Pro Shots

Klinsmann liet dinsdag tot verrassing van velen weten onvoldoende basis te zien om verder te gaan als trainer van Hertha BSC. De oud-international, die al als commissaris verbonden was aan de Berlijnse club, had eind november die rol overgenomen na het ontslag van Ante Covic.

Klinsmann had dinsdag gezegd wel door te willen in de raad van toezicht. Maar dat is niet aan de orde, zo werd tijdens de persconferentie duidelijk. Investeerder Lars Windhorst, die Klinsi bij Hertha BSC binnenbracht, ziet geen rol weggelegd voor de opgestapte coach.

'Of ik me in hem heb vergist? Zijn kortsluiting-beslissing is in ieder geval onacceptabel. Desondanks geloof ik niet dat ik me in hem heb vergist. We waren op de goede weg. Daarom is het ook zo betreurenswaardig dat het zo is geëindigd is.'

Windhorst, die met een miljoeneninjectie Hertha wil laten opstomen in de vaart der volkeren, houdt een slag om de arm. 'De manier waarop hij is vertrokken is onacceptabel. Op deze manier kunnen we niet samenwerken. Het is de vraag of we dat over een paar maanden anders zien. Hij heeft veel krediet verspeeld met dit vertrek. Maar ik sluit nooit de deur helemaal.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Hertha BSC
Meer over Hertha BSC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.