Eerste assist smaakt naar meer voor zelfkritische Sinkgraven

Reacties

Na periodes vol blessureleed heeft Daley Sinkgraven eindelijk de wind in zijn rug staan. De Nederlander veroverde een basisplaats bij Bayer Leverkusen, dat hard op weg is naar de Champions League-plaatsen in de Bundesliga, en leverde vorige week in de kraker tegen Borussia Dortmund de assist op de winnende goal van Lars Bender. En dat smaakt naar meer.

Eerste assist smaakt naar meer voor zelfkritische Sinkgraven
© Pro Shots
Union Berlin
Union Berlin
2 - 3
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

In zijn achtste competitiewedstrijd voor Leverkusen betekende de assist op de 4-3 van Bender het eerste doelpunt waar Sinkgraven direct bij betrokken was. Het geeft de voormalig Ajacied een goed gevoel en tevens het vertrouwen dat hij aanvallend nog meer van waarde kan zijn voor de spektakelploeg van Peter Bosz. Dat is ook precies waar de coach de linkspoot voor heeft aangetrokken.

'Mijn verdedigende spel gaat goed. Ik geloof echter dat ik aanvallend meer kan brengen', zegt de zelfkritische Sinkgraven tegen Kicker. 'Misschien hou ik mezelf onbedoeld toch nog een beetje in. Ik weet niet waarom. We spelen attractief voetbal met veel aanvallende spelers, misschien dat ik daarom toch een beetje achterin blijf hangen. Maar de trainer heeft me gezegd dat het tijd is om me aanvallend meer te laten gelden. Dat ga ik proberen.'

© Pro Shots

Sinkgraven stond tegen Dortmund voor de vierde competitiewedstrijd op rij in de basis. De technicus had in de eerste seizoenshelft nog last van een hamstringblessure én de concurrentie van Wendell, die jarenlang een vaste waarde was in het elftal van Die Werkself. Na een goed trainingskamp tijdens de winterstop is Sinkgraven er echter in geslaagd om de Braziliaan uit de basis te spelen. Wendell bleef bij de laatste drie competitieduels negentig minuten op de bank zitten.

In deze reeks maakte Sinkgraven niet eens een onuitwisbare indruk. Toch liet Bosz, de man die bij Ajax van de aanvallende middenvelder een linkervleugelverdediger maakte, zijn oogappel staan. 'Tijdens de winterstop heeft Daley erg goed getraind, maar hij is nog steeds niet helemaal daar waar hij moet zijn', zegt Bosz. 'Ik had een beetje angst, omdat hij twee wedstrijden niet zo goed gespeeld had. Ik weet dat hij beter kan. Maar tegen Dortmund heeft hij het goed gedaan. Dat laat zien dat hij op de goede weg is.'

Bosz hoopt nu dat zijn landgenoot een volgende stap kan zetten. Dat wil zeggen: meer betrokkenheid bij de aanvallende acties van Leverkusen. 'Toen hij hier in de zomer kwam heb ik hem gezegd dat hij eenvoudig moest spelen', legt Bosz uit. 'Ik weet dat zijn kwaliteiten vooral in balbezit liggen. Maar als je bij een nieuwe club terechtkomt, is het belangrijk dat je goed binnenkomt. Dat gebeurt niet met veel balverlies.' Nu Sinkgraven zijn draai heeft gevonden, wordt er ook meer van hem verwacht.

Daar heeft de 24-jarige Assenaar geen enkel probleem mee. Na twee zware knieblessures in zijn tijd bij Ajax, en zijn al eerder aangehaalde hamstringblessure als speler van Leverkusen, is Sinkgraven als een kind zo blij dat hij weer wekelijks aan de bak mag. 'In 2020 voel ik me écht fit', geeft hij aan. 'Het is mooi om een paar wedstrijden achter elkaar te kunnen spelen. Ik ben daar zeer blij mee.'

Zaterdag speelt Leverkusen, dat nog maar een achterstand van twee punten op Borussia Dortmund (derde in de Bundesliga) én Borussia Mönchengladbach (vierde in de Bundesliga, met nog een wedstrijd tegoed) uit tegen Union Berlin. Sinkgraven mag weer op een basisplaats rekenen en hoopt aanvallend zijn steentje te kunnen bijdragen. 'Het is belangrijk om een reeks wedstrijden te spelen, om zo in het ritme te komen. Daardoor voel ik me nu ook sterker. Ik heb het gevoel dat ik bijna weer zo sterk ben als voor mijn blessures bij Ajax', aldus de Nederlander.

In de rubriek Scout van Oranje nam VI-redacteur Bas van den Hoven het spel van Daley Sinkgraven eerder deze week al onder de loep.

De wedstrijden van de 22ste speelronde in de Bundesliga:


Vr 14 feb. 2020

Za 15 feb. 2020

Zo 16 feb. 2020

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.